• BIST 9716.25
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye, Turkcell ile cepten bayramlaştı

Türkiye, Turkcell ile cepten bayramlaştı
Ramazan Bayramı’nda Turkcell’liler sevdikleriyle yine cepten bayramlaştı. Turkcell’liler 4 gün boyunca 1.1 milyar dakika konuştu, 1 milyardan fazla SMS gönderdi.

Turkcell’liler bayramın ilk günü gönderdikleri SMS’ler ile Turkcell tarihinin rekorunu kırdı. Turkcell’liler arife gününü de içine alan 4 günlük bayram tatili boyunca 3.1 milyon MMS gönderdi. Kullanılan data miktarı 613 milyon MB’ı aştı. Ses, SMS ve data trafiğinde İstanbul birinci sırada yer aldı.  

 
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Ramazan Bayramı’na denk gelen 18-21 Ağustos tarihleri arasında en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Turkcell’liler, sevdikleri ile bayramlaşmak için 4 gün boyunca  1.1 milyar dakika konuştu.  En çok konuşan ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Hatay oldu.
 
SMS rekoru kırıldı
 
Turkcell’liler bayram tatili boyunca cepten 1 milyar 56 milyon kısa mesaj (SMS)  gönderdi. Sadece bayramın ilk günü olan 19 Ağustos’ta gönderilen SMS’ler ile Turkcell tarihinin SMS rekoru kırıldı. Konuşma ve SMS trafiğindeki artış görüntülü mesaja (MMS) da yansıdı; aynı tarihlerde 3.1 milyon MMS gönderildi. Turkcell’liler bayram boyunca toplam 613.3 milyon MB data kullandı. Kısa sürede erişilen bu rakam, mobil internetin hayatımızda ne kadar büyük bir yer tuttuğunu bir kez daha ortaya koydu. Data kullanımının en yoğun olduğu ilk 10 il ise sırasıyla İstanbul,  İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Bursa, Mersin, Balıkesir, Kocaeli,  Adana olarak gerçekleşti.
 
Yoğun iletişim trafiği, Turkcell şebekesinin gücü sayesinde hiçbir sorun yaşanmadan bayram sonuna kadar devam etti. 
 
Terzioğlu: “İletişimde mükemmeliyet sınavından bir kez daha 5 yıldızla geçtik.”
 
Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 
 
“Bu bayram, Turkcell farkı ve kalitesiyle iletişimde mükemmeliyet sınavından bir kez daha 5 yıldızla geçtik. Turkcell’lilerin güvenine layık olabilmek için her zaman olduğu gibi bayram boyunca da 7/24 çalıştık. Bu sayede, iletişim trafiğinin sıradan bir güne göre oldukça yoğunlaştığı  Ramazan Bayramı’nda müşterilerimiz sorun yaşamadan sevdikleriyle bayramlaştılar. ” 
 
Gurbetçiler bayramda yalnız kalmadı
 
Turkcell’liler, bayram coşkusunu yurt dışındaki sevdikleriyle paylaşmayı unutmadı. Bayram boyunca Türkiye’deki Turkcell şebekesinden yurt dışında en çok Almanya’ya arama gerçekleştirildi. Almanya’nın ardından en çok aranan ülkeler,  Rusya ve İngiltere oldu. 
 
Bayramlaşma trafiği, Turkcell’in Almanya’daki grup şirketi Turkcell Europe’ta da yoğun olarak yaşandı. Almanya’da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, 18-21 Ağustos tarihleri arasında toplam 1.1 milyon dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla,İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Hatay, Adana, Bursa oldu. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim