• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye ve Kongo arasında vizeler kalktı

Türkiye ve Kongo arasında vizeler kalktı
Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti yürürlükte, söz konusu vize muafiyeti yürürlüğe girdi.
Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında imzalanan vize muafiyet anlaşması çerçevesinde, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olunacak. Söz konusu vize muafiyeti, 13 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasında 15 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kongo Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamillerinin Karşılıklı Olarak Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Mutabakat Muhtırası'nın, 04.03.2013 tarih ve 2013/4419 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak, 27.04.2013 tarih ve 28630 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı. Buna göre; her iki ülkenin geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşlarının, ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olduğu ifade edildi. 
 
Açıklamada, "Her iki ülkenin, diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, diğer Akit Tarafın ülkesine girip-çıkmak ve transit geçmek için vizeden muaftırlar. Bu hükümler, söz konusu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları geçerli diplomatik pasaport hamili aile fertlerini de kapsamaktadır.
 
 
Diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atananların aile fertlerinin çalışmasına ilişkin olarak akdedilecek ayrı anlaşma hükümleri saklı kalmak kaydıyla, vize muafiyeti tarafların vatandaşlarına herhangi bir çalışma hakkı bahşetmemektedir.
 
 
Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla) gibi özel amaçlı seyahatler, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak 'özel meşruhatlı vize' uygulamasına tabidir." bilgilerine yer verildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim