• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye ve Rusya arasında yeni hatlar

Türkiye ve Rusya arasında yeni hatlar
Rus havayolları Rosaviatsiya, Türkiye havacılık hattında yeni seferlere başlanacağını açıkladı.
Rus havayolları Rosaviatsiya, Rusya ile Türkiye’nin haftada 7 kez Moskova İstanbul ve Moskova Antalya istikametinde yolcu taşınması için anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Bunun dışında Rusya, Türkiye’ye Makhaçkala, Stavropol, Nalçik , Astrakhan ve Nijnekamsk şehirlerine sefer düzenlemesine izin verdi.İlgili anlaşma Rusya ile Türkiye havayolları arasında yazışmalar yoluyla kabul edildi.
 
Nisan ayı başlarında iki ülke arasında Bakanlık temsilcilerinin görüşmeleri sonuç verdi. Görüşmeler sırasında Türkiye tarafı Rus yolcu uçaklarının Nevşehir, Gaziantep ve Samsun şehirlerine Rusya’nın bölgelerinden yolcu taşımasına izin verdi. Bunun dışında Türkiye BDT ülkelerine gitmek için Rus hava sahasını kullanma iznini de aldı. Rusya Ulaşım Bakanlığı, Türk Havayolları’na Bişkek, Ulan Bator, Tokyo, Osaka şehirlerine uçuşlar düzenlerken Transsibirya güzergahını kullanması için izin verdi. Bu seferlerin sayısı haftada 21’i geçmeyecek.
 
Bilindiği gibi Türkiye Rusya arasında tek havayolu şirketi hizmet vermekteydi. Tüm charter seferler Aeroflot havayolu şirketine ayak uydurmak zorundaydı. Aeroflot Başkanı Vitaly Savelyev, seferlerin çoğalmasıyla birlikte bilet fiyatlarında ucuzlama olacağı gerekçesiyle gerekirse Aeroflot’un 34 güzergahtaki seferlerinden vazgeçeceğini ve sefer konusunda tekelden de vazgeçmiş olacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti ve hava yolu taşımacılığı seferlerini çoğalttı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim