• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye ve Rusya Türk Akımı'nın ilk hattında anlaştı

Türkiye ve Rusya Türk Akımı'nın ilk hattında anlaştı
Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmazlık çözüldü... Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin ilk ayağının inşasında Ankara ile anlaştıklarını açıkladı.

Türkiye’nin Türk Akımı’nın 2,3 ve 4’üncü hatlarından vaz geçmediğini ifade eden Medvedev, projenin Avrupa’nın talebine göre gelişeceğini söyledi. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Medvedev, “Türkiye ile önce birinci hat, daha sonra da diğer hatların inşası konusunda anlaştık. Ankara’nın diğer hatlardan vaz geçtiği iddiaları doğru değil?” dedi.  

1-129.jpg

TÜRKİYE ALMAK İSTİYOR

Rusya, Türk Akımı’nın haziran ayında inşasına başlanacağını açıklamıştı. Ancak Türkiye’de devam eden siyasi belirsizlik ve doğalgaz fiyatlarında pazarlıkların sürmesi nedeni ile imzalar yılbaşından bu yana atılamadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2014’de Türkiye’ye yaptığı ziyarette Güney Akım’ın iptal olduğunu, Türk Akım’ı konusunda mutabakata varıldığını açıklamıştı. Gazprom’un toplam 63 milyar metreküp kapasite planladığı Türk Akımı’nın ilk hattından sevk edilecek 15,75 milyar metreküplük doğalgazı Türkiye almak istiyor.

2-142.jpg
MALİYET 11.4 MİLYAR EURO

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Gazprom kaynakları Türkiye’ye doğrudan doğalgaz arz edecek ilk hattın 4,3 milyar Euro’ya mal olacağını, toplam 4 hattın ise maliyetinin 11,4 milyar Euro olacağını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim