• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye,Avrupa’nın lojistik üssü olacak

Türkiye,Avrupa’nın lojistik üssü olacak
Yabancı lojistik şirketlerinin Türkiye’deki yatırımları artıyor. 2020′de Polonya ile birlikte Türkiye Avrupa’nın taşımacılıkta yeni üssü haline gelecek.

Türkiye,Avrupa’nın lojistik üssü olacak

Yabancı lojistik şirketlerinin Türkiye’deki yatırımları artıyor. 2020′de Polonya ile birlikte Türkiye Avrupa’nın taşımacılıkta yeni üssü haline gelecek.

Küresel araştırma şirketi Colliers International’a göre Türkiye, Avrupa’nın yeni lojistik üssü olacak. ABD merkezli araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre Avrupa kriz nedeniyle yeni pazarlara yöneliyor. Araştırma, Avrupa’nın geleceğini aradığı Asya ve Ortadoğu bölgesinde en önemli lojistik merkezlerinin Türkiye ile Polonya olacağını ortaya koydu. Son dönemde yabancı lojistik firmalarının Türkiye’ye yoğun ilgi göstermesi ise bunun kanıtı olarak görülüyor. İstanbul ve İzmir ise lojistikte öne çıkan merkezler. Çalışmada Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan demiryolu ağının bölgelerarası ticarette önemli bir görev üstleneceğini söyleyen Colliers International yöneticisi Karel Stransky, “Türkiye iki kıta arasındaki ticaretin gelişmesinde büyük bir rol alacak. Özellikle Asyalı üreticilerin Avrupa’ya bağını güçlendirecek” dedi.
 
İzmir öne çıkacak
 
Çalışmada lojistik merkezleri açısından öne çıkacak merkezler olarak İzmir, Polonya’nın Gdansk, Slovakya’nın Bratislava, Çek Cumhuriyeti’nin Brno şehri gösterilmiş.
 
Yabancıda ilgi gösteriyor
 
Türkİye’nin lojistik alanındaki potansiyeli dünya devlerinin de ilgi odağı oluyor. Ortadoğu’nun en büyük lojistik şirketlerinden Ürdünlü Aramex’in CEO’su Fadi Ghandour, “Türkiye’de doğal büyümemizin yanında satın almalarla da hedeflerimizi artırmak istiyoruz” diyerek şirket avında olduklarını açıkladı.
 
Avustralyalı Toll Global ise bir Türk firmasıyla masaya oturdu. 55 ülkede 45 bin çalışanı bulunan Toll Global, nisan ayında Türkiye’de şirket kurmuş, ardından İstanbul merkezli Megatrans Uluslararası Nakliyat ile iştiraki Makro Lojistik ile görüşmelere başlamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim