• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye’de Ar-Ge’nin adı Turkcell Teknoloji

Türkiye’de Ar-Ge’nin adı Turkcell Teknoloji
Turkcell Teknoloji 74 başvuruyla patent rekoruna koşuyor.

Türkiye’de Ar-Ge’nin adı Turkcell Teknoloji

Turkcell Teknoloji 74 başvuruyla patent rekoruna koşuyor.

Geliştirdiği yazılım ve uygulamalarla dünya çapında başarı ve ün kazanan Turkcell Teknoloji, alanında lider olduğunu yaptığı patent başvurularıyla kanıtlıyor. Turkcell Teknoloji, bugüne dek yaptığı 74 patent başvurusuyla sektörde açık ara önde.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji’nin ulusal ve uluslararası patent başvurusu sayısı 74’e çıktı. Turkcell Teknoloji’nin gerçekleştirdiği ulusal başvurular 56’yı, uluslararası başvurular ise 18’i buldu. Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) yayınladığı son rapora göre, ilgili alanda Türkiye’de yapılan tüm patent başvurularının yüzde 53’ü Turkcell Teknoloji’ye ait.

Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, geliştirdikleri projelerle Ar-Ge dünyasına damgalarını vurduklarını ifade etti. İncedayı, Turkcell Teknoloji’nin gerçekleştirdiği 74 patent başvurusuyla ilgili olarak “Şirketimizin en önemli sermayesi insan kaynağı ve onların ürettikleri değerlerdir. Bu bilinçle çalışanlarımızı patent başvuruları konusunda cesaretlendiriyoruz. Sektörümüzde patent başvurularımızla lider durumdayız ve rakiplerimizle aramızdaki fark her geçen gün daha da açılıyor. Dünyada teknoloji yol haritaları çizilirken biz de karar vericiler arasında yerimizi alıyoruz. 2011 stratejilerimizin odağında her zaman olduğu gibi inovasyon var ve yaptığımız patent başvuruları geleceğe dair planlarımıza ışık tutuyor” dedi.

Yazılım alanında hayli zorlu olabilen patent başvuru sürecinin Turkcell Teknoloji’de iyi tanımlanmış adımlarla yönetildiğini hatırlatan Semih İncedayı, süreci şöyle açıkladı: “Ayda iki defa yapılan çalıştaylarda fikir sahipleri ile fikri haklar konusunda çalışan ekibimiz bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyorlar. Bir fikrin buluşa dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda ilk adım bu toplantılarda atılmış oluyor. Sonraki adım; buluş olma potansiyeli bulunan konularda ön araştırma yapılması ki bu sürecin şirketimize katkıları çok önemli. Bu araştırma safhasında hem o alanda dünyadaki gelişmeleri tespit etme fırsatı buluyor hem de buluşumuzu zenginleştirecek bakış açıları kazanıyoruz. Bu süreçte olgunlaşan buluşlarımızın tarifnamelerinin hazırlanması ve resmi başvurunun yapılması da ciddi uzmanlık ve çaba gerektiren adımlar. Süreci yönetirken mümkün olduğunca buluş sahibinin işini kolaylaştırmaya çalışıyor, destek oluyoruz. Biliyoruz ki, bu destek fikir sahiplerini cesaretlendiriyor ve patent başvurusu için istekli ve gayretli olmalarını sağlıyor.”

Turkcell Teknoloji’nin her yıl artan patent başvurularıyla amacı, küresel rekabette dikkat çeken bir Ar-Ge ve inovasyon şirketi olmak. İlk yılında 10, ikinci yılında 21 ulusal, 9 uluslararası patent başvurusu yaparak önemli bir başarıya imza atan Turkcell Teknoloji, 2010’da 25 ulusal, 9 uluslararası patent başvurusu ile değerini arttırmaya devam ediyor.

Turkcell Teknoloji Hakkında

Turkcell Teknoloji; bilgi ve iletişim teknolojileri alanında rekabetçi servis ve ürünler geliştirmek amacıyla kuruldu. Turkcell bünyesinde bilgi ve iletişim teknolojileri alanında uzmanlaşan Ar-Ge kadrosunun, faaliyetlerini bir teknopark şirketi kurularak sürdürmesi kararının alınmasıyla, Turkcell Teknoloji Araştırma Geliştirme A.Ş. şirketi TÜBİTAK-MAM Teknoloji Serbest Bölgesi’nde (TEKSEB) 2007 yılında faaliyetlerine başladı.

Turkcell Teknoloji, müşteri ilişkileri ve kanal yönetimi, mobil pazarlama, iş zekası çözümleri, SIM varlık ve servisleri yönetimi, roaming çözümleri, katma değerli servisler, operasyon ve iş destek sistemleri alanlarında da servis ve ürünler geliştiriyor.

Fark yaratan ürün ve çözümlerinin uluslararası yayılımını sağlayan Turkcell Teknoloji, CIS, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgelerinde teknoloji ve yazılım ihracatı faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim