• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye'de bu yıl 70 mağaza açacak

Türkiye'de bu yıl 70 mağaza açacak
Tesco PLC Üst Yöneticisi (CEO) Philip Clarke, Türkiye'de sadece bu yıl 70 mağaza açacaklarını ve böylelikle şimdiye kadarki en yüksek büyümelerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Türkiye'de bu yıl 70 mağaza açacak

Tesco PLC Üst Yöneticisi (CEO) Philip Clarke, Türkiye'de sadece bu yıl 70 mağaza açacaklarını ve böylelikle şimdiye kadarki en yüksek büyümelerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Clarke, Tüketici Ürünleri Forumu Küresel Zirvesi'nin son gününde ''Müşteriye ayak uyduramayan kaybeder'' konulu konuşmasında, baş döndürücü değişim hızının hiçbir yavaşlama işareti vermediğini, cep telefonu ağlarına bağlanan cihazların sayısının 5 yıl içerisinde dünya üzerindeki insan sayısını geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi.

2020 yılına gelindiğinde 21 yaşın altındaki herkesin dijital dünyada yetişmiş olacağına dikkati çeken Clarke, ''Bu büyük ve ani değişikliklerin arasında aynı kalan şeyler de var. Müşteri hala kral... Sadece sahip olduğu güç arttı. Müşteriler, hala sadelik, rahatlık istiyor. Müşteriler, hala kendilerini güvendikleri markalara yakın hissediyorlar'' diye konuştu.

Dijital dünyada perakendecilerin yapması gerekenin hala aynı olduğunu, bunun da müşteri sadakati oluşturmak ve müşterilerle duygusal bağ kurmaktan geçtiğini vurgulayan Clarke, sınırsız seçenek, online olanaklara yönelen sayısız rakip, sosyal medyanın hızı ve hayati önemi gibi birçok nedenle müşteri sadakati oluşturmak ve müşterilerin güvenini kazanmanın daha zor bir hal aldığını söyledi.

-''Tesco'nun stratejisini yeniledik''-

Değişen müşteri eğilimlerine ayak uydurabilmek için değişimi devam ettirmek gerektiğinin altını çizen Clarke, bu nedenle geçen yıl yeni perakendecilik çağında internet taleplerini karşılayabilmek için Tesco'nun stratejisini yenilediklerini kaydetti.

Dijital devrimin, cadde üzerindeki mağazaların sonunun geldiği ya da yeni mağazalara yatırım yapmanın yanlış olduğu anlamına gelmediğine işaret eden Clarke, cadde üzerindeki mağazaların değiştiğini, yok olmadığını, insanların her zaman yollarının üzerindeki bir mağazaya girip alışveriş yapmadan önce ürünlere bakmak, göz gezdirmek ve onlara dokunmak isteyeceklerini belirtti.

Clarke, bazı ülkelerde, modern perakende sektörünün nispeten daha az gelişmiş olmasına rağmen, tüketicilerin hızla dijital teknolojileri kullanmaya başladığını, bu ülkelerde başka yerlerde öğrenilenlerin uygulanabileceğini ve tamamen dijitalden oluşan ''kusursuz teklifler'' sunulabileceğini ifade etti.

-''Daha iyi kalite, seçenek ve fiyat sunabiliriz''-

Türkiye'nin de bu tür ülkelerden biri olduğunun altını çizen Clarke, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin hareketli perakende sektörü hala yerel, küçük mağazaların denetiminde. Tedarik zincirini geliştirerek ve küresel perakendecilik deneyimimizi paylaşarak mahalle bakkallarında ve daha büyük mağazalarda daha iyi kalite, daha fazla seçenek, daha iyi fiyatlar sunabileceğimizi düşünüyoruz.

Yeni mağazalar açıyoruz. Türkiye'de sadece bu yıl 70 mağaza açacağız. Böylelikle şimdiye kadarki en yüksek büyümemizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye'deki yerel gücü gözönünde bulundurarak, express ve süpermarket gibi daha küçük formatlara odaklanacağız.''

Philip Clarke, Türkiye'nin ''dijital devrimin en önünde'' yer aldığını, Avrupa genelinde online olarak üçüncü en aktif nüfusa sahip olduğunu ve Avrupa'da internet kullanımında 5. sırada bulunduğunu vurguladı.

Facebook kullanıcılarına da değinen Clarke, ''31 milyon Türk Facebook kullanıyor. Türkiye'de her 10 kişiden 8'i internet kullanıcısı. Bu durum, perakende sektörünün sahip olduğu potansiyel ile birlikte çok kanallı heyecan verici bir teklif oluşturmak için mükemmel olanaklar sunuyor'' dedi.

-''Clubcard'ı Türkiye'de kullanmaya başlayacağız''-

Bu teklifin temelini Clubcard'ın oluşturacağını belirten Clarke, bu yılın sonuna kadar Clubcard'ı Türkiye genelinde dijital bir platformda, önümüzdeki yıl da akıllı telefonlarda kullanmaya başlayacaklarını, böylelikle müşterilerine online olarak veya mağazalarda hesaplarını yönetme imkanı tanıyan dijital Clubcard uygulamasının dünya genelinde hayata geçirildiği ilk iki ülkenin Çin ve Türkiye olacağını dile getirdi.

Ayrıca, önümüzdeki yıl evden market alışverişi uygulamasını başlatacaklarını ifade eden Clarke, bunun sadece Tesco olarak dünya genelinde edindikleri tecrübeleri nasıl paylaştıklarını değil, aynı zamanda Türkiye gibi pazarların dijital çağa nasıl direkt geçiş yaptığını gösteren bir kanıt olduğunu söyledi.

Tesco PLC Üst Yöneticisi Philip Clarke, şunları kaydetti:

''Türkiye'de ve İngiltere'de yaptığımız iş, seçenekleri bireyselleştirmek, müşteri sadakati oluşturmak için insanlara kusursuz, ihtiyaçlarına uygun alışveriş deneyimi yaşatmak. Bu hareketimiz şu ana kadar öğrendiğimiz üç basit gerçeği yansıtıyor. Birincisi, bırak müşteri seni yönlendirsin, teknoloji değil...

İkincisi, sadelikten şaşma. Müşteriler rahatlık istiyor ve basit yöntemler sadece zaman ve para tasarrufu sağlamakla kalmıyor, bu yöntemler başka yerlerde de kullanılabilir. Üçüncüsü ve en önemlisi, yaptığınız her şey size müşteri sadakati kazandırmalıdır. Sadık müşteri, şu an daha önce hiç olmadığı kadar değerli bir servet.''

Bu arada, 2003 yılında İzmir'in perakende zinciri Kipa'yı satın alan Tesco'nun, şu anda 23 ilde 170'in üzerinde mağazası, 19 ilde 35 alışveriş merkezi bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim