• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye'de istediğimiz seviyede değiliz

Türkiye'de istediğimiz seviyede değiliz
Peugeot Dış İlişkiler Direktörü ve ailenin ikinci kuşak temsilcisi olan Christian Peugeot, Türkiye pazarında istedikleri seviyede olmadıklarını belirterek, “Ancak hızla büyüyen ve dikkat çeken Türkiye’de büyük ilerleme potansiyelimiz var.

Peugeot: Türkiye’de istediğimiz seviyede değiliz

Peugeot Dış İlişkiler Direktörü ve ailenin ikinci kuşak temsilcisi olan Christian Peugeot, Türkiye pazarında istedikleri seviyede olmadıklarını belirterek, “Ancak hızla büyüyen ve dikkat çeken Türkiye’de büyük ilerleme potansiyelimiz var.

Yeni 208 modelimiz bu ilerlemeyi göstermemiz için büyük bir silah olacak. Hedefimiz 10 yıl önce yakaladığımız pazar payına ve satışlara ulaşmak” dedi.

Fransız Peugeot, bu yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştireceği yeni model atağıyla Türkiye’de eski pazar payı rakamlarına geri dönmeyi hedefliyor. 208 ve yeni sedan modeli için 4 milyar Euro’ya yakın yatırıma imza atan  Peugeot, Türkiye’de satışlarını 60 bin adedin üzerine çıkartarak 10 yıl önceki pazar payını yakalamayı hedefliyor. B segmentinde Avrupa’da yüzde 10 pazar payıyla liderliği hedeflediği yeni modeli 208’in Lizbon’daki test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Peugeot Dış İlişkiler Direktörü Christian Peugeot, Türkiye pazarında istedikleri seviyede olmadıklarını belirterek, “Ancak hızla büyüyen ve dikkat çeken Türkiye’de büyük ilerleme potansiyelimiz var. Yeni 208 modelimiz bu ilerlemeyi göstermemiz için büyük bir silah olacak. Hedefimiz 10 yıl önce yakaladığımız pazar payına ve satışlara ulaşmak” açıklamasını yaptı.

Hedefinde VW var

2000’li yıllarda Türkiye’de rakipleri Volkswagen ile aynı seviyede olduklarını hatırlatan Peugeot, birkaç yıl içinde yeniden bu düzeye gelmek istediklerini belirtti. Peugeot Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcisi olan Christian Peugeot, şunları söyledi: “Volkswagen dünyada başarılı işler yaptı. Biz de yeni model atağıyla eski günlere geri döneceğiz. İddialı olduğumuz 208 modeli Eylül ayında Türkiye’de satışa çıkacak. Bunun yanı sıra Türkiye’de önemli satış grafiği yakalamasını beklediğimiz sedan modelimiz Ekim’de piyasaya sunulacak. Hedeflerimiz büyük. Türkiye pazarı 1 milyon adetlik satışa doğru gidiyor. 1 milyonluk pazarda mevcut satışlarımızı ikiye katlayabiliriz. Geçen yıl yaklaşık 35 bin araç sattık. 60 bin adetlik satışın üzerine çıkabiliriz. Elimizde bunu gerçekleştirecek hem ürün hem de bayi altyapısı var.”

Asıl büyüme 2013’te

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti ise 2012 yılında otomotiv pazarının daralarak 780 bin adetler seviyesine ineceğini belirtti. Bergeretti, Peugeot markasının hedefleriyle ilgili olarak şunları anlattı: “2011 yılında 34 bin 800 adetlik satışla toplam pazardan yüzde 4.1’lik pay aldık. 2012 yılı için 40 bin adetlik satış öngörmüştük ancak pazarın gidişatına bakınca bu rakamı düşürdük. 2012’de yüzde 4.5’lik pazar payına ulaşmayı planlıyoruz. Bu da yaklaşık 35 bin adetlik satış demek. 2013 yılında ise 208 ve yeni sedan modelimizden tam olarak yararlanabileceğiz. Hedeflerimiz o zaman çok daha büyük olacak.”

GM ile ortaklık ailemizi üzmedi

PEUGEOT Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcisi olan Christian Peugeot, dünyanın en büyük otomotiv üreticisi ABD’li General Motors’la (GM) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri ortaklığın markalarına önemli güç katacağını söyledi. GM’in 1 milyar Euro’ya Peugeot’nun yüzde 7 hissesini aldığını hatırlatan Peugeot, “Aile olarak içimiz çok rahat, geleceğe dair umut doluyuz. GM ile birlikte ortak platforma kullanarak, ortak ürünler geliştirerek daha güçlü olacağız” diye konuştu.

Yeni sedanı üretemedik ama dünyaya tanıtacağız

PEUGEOT, yeni sedan modelini dünyaya Türkiye’den tanıtacak. Fransız üretici, büyük önem verdiği yeni aracının dünya test sürüşlerini Türkiye’de gerçekleştirecek. Yeni modelin lansmanı Antalya veya İzmir şehrinde yapılacak. Organizasyona yurtdışından 400’e yakın gazeteci katılacak. Uluslararası test sürüşü 2 hafta sürecek. Test sürüşlerinin yanı sıra yeni sedan Eylül’de kapılarını açacak Paris Otomobil Fuarı’ndan sonra ilk kez İstanbul’da tanıtılacak. Paris’te sadece 2 günlüğüne basın mensuplarına gösterilecek araç, otomobil tutkunlarıyla İstanbul Auto Show Fuarı’nda sergilenmiş olacak. PSA Group (Peugeot-Citroen) Peugeot’nun yanı sıra aynı platformu paylaşan kardeşi Citroen sedanı da ilk kez İstanbul’da ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim