• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'de marina yatırımına ihtiyaç var

Türkiye'de marina yatırımına ihtiyaç var
Türkiye'de marina yatırımlarına ihtiyaç olduğunu söyleyen DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet, Karadeniz de yapılan balıkçı barınaklarının yüzde 40-50 kapasite ile kullanıldığını söyledi.

Eski AKPM Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, denizciliğe destek vermenin bir görev olduğunu söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, İl kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile birlikteDeniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol'u ziyaret etti.

AKk Parti heyeti ziyaretinde DTO Yönetim Kurulu üyesi Berna Küner, DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Serdar Göksel ve SS Manavgat Yat ve Çekek İmalat Yapımcıları, Sosyal Tesisleri Kurma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Oktay Berberoğlu da hazır bulundu.

DTO Şube Başkanı Erol, Ak Parti Milletvekili Çavuşoğlu'na, Antalya'da denizcilik sektörünün sorunları ve projeler hakkında bilgi verdi. Erol, 'Manavgat Yap Yapım ve Çekek Yeri Projesi', 'Aksu Marinası Projesi', kruvaziyer turizm için yeni bir 'iskele yapımı projesi' ile yapımı 2013 Ağustos ayında tamamlanması düşünülen 'Balıkçı Barınağı' ve 'Hemşehri Marinaları' hakkında bilgi verdi.

Antalya'da denizcilik sektörünün gelişimine katkı yapacak projelere destek isteyen Erol, "Sektörle ilgili sorunlarımızın çözümünde ve projelerimizin gerçekleşmesi konularında her zaman desteğinize ihtiyacımız var. Projelerimizi biliyorsunuz.Projelerimize de ilgi göstereceğinizi biliyoruz. Hepimiz Antalyalıyız. Antalya için çalışıyoruz. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi ve Aksu Marinası gibi büyük projelerimiz var. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinde sonuca gelmek üzereyiz. Bunlar bizim büyük projelerimiz. Biz denizdeki ekonominin karaya çıkmasını sağlamak için çalışıyoruz. Tabi ki çevrecilik kurallarına sadık kalmak koşuluyla. Aksu'da büyük marina projemiz var. Valimiz ve Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım da büyük destek veriyor. Balıkçı barınağı bitiyor. Ağustos ayında tamamlanacak. Kanun gereği Balıkçı Kooperatifine tahsis edilecek. Ancak kullanım işletmesinde de bir takım imtiyazlar olması lazım" dedi.

Türkiye'de marina yatırımlarına ihtiyaç olduğunu anlatan Erol, Karadeniz de yapılan balıkçı barınaklarının yüzde 40-50 kapasite ile kullanıldığını söyledi. Erol, "Türkiye'de marina yatırımlarına ihtiyaç var. Karadeniz'de çok balıkçı barınağı yapıldı. Ama bunlar çok atıl kaldı ve kapasitelerinin yüzde 40, yüzde 50'si kullanılıyor. Balıkçı barınaklarında balıkçılar kendilerine ayrılan yerde işlerini yapsınlar. Atıl kalan alanlarda yatlar için tahsis edilsin" diye konuştu.

Türkiye'de yat üretim sanayinin arttığına dikkati çeken DTO Başkanı Erol, ancak tekne bağlama konusunda sorun yaşandığına dikkati çekti. Erol, şöyle devam etti.

"Tekne üretimi ve tekne sayısı artıyor. Ancak Bağlama sorunu var. Balıkçı barınağımızın işletilme sistemine çözüm bulunulmalı. Elbette balıkçılarımız oraya girecek. Ancak burada fazla balıkçılık yok. Antalya'da turizmde 550 bin yatak var. Buna bağlı balık tüketimi de artacak. Balıkçılıkta artacak. Balıkçı hali niye burada olmasın, balık istihsali ve ihracatı niye buradan yapılmasın. Antalya Balıkçı Barınağı 600 tekne Bağlama kapasiteli. Balıkçı barınağının işletilme sistemi bizim için çok önemli."

MANAVGAT YAT YAPIM VE ÇEKEK YERİ

SS Manavgat Yat ve Çekek İmalat Yapımcıları, Sosyal Tesisleri Kurma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Oktay Berberoğlu da Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 4 milyonu Manavgat'ın ağırladığını söyledi. Manavgat Irmağındaki teknelerin yılda 380 bin yolcu taşıdığını ifade eden Berberoğlu, "Manavgat turizmde 4 milyon yolcu ağırlıyor. Nehirdeki tekneler 380 bin yolcu taşıyor. Manavgat Irmağı gizli bir liman gibi kullanılıyor. Manavgat Irmağı ve çevresi ıslah edilmeli. Manavgat Yap Yapım ve Çekek Yeri Projesi bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. Bu konuda daha sonra milletvekilimize daha geniş bilgi vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eski AKPM Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da DTO've denizcilik sorunlarına her zaman destek vereceklerini bildirdi. Çavuşoğlu, "Denizciliğe destek vermek görevimiz. Yardımcı olmak görevimiz. Balıkçı barınağı yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunda çalışma yapıyoruz. Aksu Barajı yapımını programa aldırdık. Aksu Irmağı sel baskınlarında etkili oluyor. Baraj işine DPT' de onay verdi. Güzel olacak" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim