• BIST 9645.02
  • Altın 2411.635
  • Dolar 32.5813
  • Euro 34.7954
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye'de özel uçak kullanımı artıyor

Türkiye'de özel uçak kullanımı artıyor
Türkiye’nin özel uçak kullanımının en hızlı artan ülkeler arasında bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin özel uçak kullanımının en hızlı artan ülkeler arasında bulunduğu belirtiliyor.

Financial Times gazetesi, özel uçak satışlarını değerlendirdiği geniş haberinde “Jet kullanımı en hızlı Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye’de artıyor” dedi.

Ekonomi gazetesi Financial Times, özel uçak satışlarının, durgun ekonomik aktivite ortamından nasıl etkilendiğini değerlendirdiği geniş haberinde, iş dünyasına yönelik büyük jet satışlarının krizden etkilenmediğini ancak daha küçük uçak satışlarda işlerin o kadar iyi olmadığı yönündeki görüşlere yer verdi.

Buna karşın, daha küçük uçakların yapımcıları arasında herkesin karamsar olmadığını da belirten gazete, bunun örneği olarak da Cessna yöneticilerinden Brad Thress’in siparişlerde bir artış görmeye başladıkları yönündeki sözlerini de aktardı. Nitekim, Haberde Cessna’nın bu yılın ilk çeyrekteki siparişlerin, geçen yılın ilk dokuz aylık dönemindeki düzeyine ulaştığına dikkat çekildi.

Bu arada, Thress, genel algıya karşın Avrupa’nın özel uçak alımlarındaki payının pek değişmediğini vurgularken de “Avrupa ekonomilerine ilişkin okuduğunuz tüm kötü haberlere rağmen, bizim sektörümüzdeki payı, düşmedi” diye konuştu.

İngiliz gazetesi, Avrupa’ya yapılan satışların en büyük bölümünün İngiltere, Almanya ve Rusya’da işleyen uçakların çok önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan Avusturya’ya yönelik olduğuna işaret ettiği haberinde “Jet kullanımı, en hızlı Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye’de artıyor” diye yazdı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim