• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'de sigortalı araç sayısı artıyor

Türkiye'de sigortalı araç sayısı artıyor
Enuygun.com’un gerçekleştirdiği analizlere göre, son bir yılda Türkiye’de zorunlu trafik sigorta poliçesi yaptıran araç sayısı 10,67 milyondan 11,75 milyona ulaştı.

Türkiye'de sigortalı araç sayısı artıyor

Enuygun.com’un gerçekleştirdiği analizlere göre, son bir yılda Türkiye’de zorunlu trafik sigorta poliçesi yaptıran araç sayısı 10,67 milyondan 11,75 milyona ulaştı.

Trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı ise 14,31 milyondan 15,1 milyona yükseldi. Bu verilere göre son bir yıl içinde araç sayısındaki artış yüzde 5 olarak gerçekleşirken kasko poliçe sayısındaki artış yüzde 9, zorunlu trafik poliçe sayısındaki artış ise yüzde 10 oldu. Enuygun.com Sigorta Direktörü İbrahim Özkaplan www.enuygun.com üzerinden kasko ve zorunlu trafik sigortası karşılaştırması yapan kullanıcı sayılarının ise her ay yüzde 20 arttığını vurguladı.

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre 2010 yılında hem zorunlu trafik sigortası hem de kasko poliçelerinde adetsel ve oransal olarak büyüme yaşandı. Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı bir yıl öncesine göre yüzde 5, sigortalı araç sayısı ise yüzde 10 arttı. www.enuygun.com üzerinden sigorta karşılaştırması yapan kullanıcı sayılarının her ay yüzde 20 oranında arttığına değinen Enuygun.com Sigorta Direktörü İbrahim Özkaplan, “Sigorta ürünlerine ilgi de, konu hakkındaki bilgi düzeyi de giderek artıyor. Bu da sigortalı sayısının doğal olarak artmasına neden oluyor. Sigorta sektöründeki müşteri profilinin en önemli ortak özelliği fiyata çok duyarlı olmaları,”dedi.

Türkiye zorunlu trafik sigortası 1.100.000 arttı

TSRSB (Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği), TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ve Enuygun.com istatistikleri ile derlenmiş analize göre, Türkiye’de zorunlu trafik sigorta poliçesi yaptıran araç sayısı 2009 yılında 10,67 milyon iken 2010 yılında 11,75 milyona çıktı. Aynı dönemde kaskolu araç sayısı da 3,54 milyondan 3,86 milyona ulaştı. Trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı ise 14,31 milyondan 15,1 milyona yükseldi. Bu verilere göre son bir yıl içinde araç sayısındaki artış yüzde 5 olarak gerçekleşirken kasko poliçe sayısındaki artış yüzde 9, zorunlu trafik poliçe sayısındaki artış ise yüzde 10 oldu. Enuygun.com ayrıca analizinde Türkiye’deki araçların kasko yaptırma oranının son bir yıl içinde %25’den yüzde 26’ya; zorunlu trafik sigortası yaptırma oranının ise yüzde 75’den yüzde 78’e yükseldiğine dikkat çekiyor.

Araç sahipleri artık daha bilinçli

Sigorta bilinçlenmesinin arzu edilenden daha yavaş olmasına rağmen giderek arttığını belirten Enuygun.com Sigorta Direktörü İbrahim Özkaplan “Sigortalı araç sayısı da sigortalılık oranı da artıyor. Her iki sigorta ürününde de fiyat karşılaştırması veren bağımsız bir sigorta acentesi olarak kullanıcılarımızdaki ilgi ve bilgi düzeyinin giderek arttığını bunun da sigorta sektörüne yeni müşteri kazandırdığını gözlemliyoruz. www.enuygun.com üzerinden kasko ve zorunlu trafik sigortası karşılaştırması yapan kullanıcı sayımız her ay yüzde 20 artıyor. Bunun bir diğer nedeni ise sigorta müşterilerinin fiyata duyarlılıklarının yüksek olması” dedi.

Sigorta artışında en büyük pay otomobil sahiplerinin

2010 yılında bir önceki yıla göre kasko müşteri sayısını 313 bin civarında artıran sigorta sektöründe bu artışın yüzde 66’sını otomobil sahipleri tarafından gerçekleştirdi. Benzer şekilde bir önceki yıla göre 1,1 milyon civarında artan zorunlu trafik poliçelerinin artışına ise yüzde 59 oranında yine otomobil sahipleri sebep oldu. Artışın geriye kalan kısmını diğer araç türleri paylaşırken kaskolu motosiklet sayısı azaldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim