• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye'de tekne satışları kriz dinlemiyor

Türkiye'de tekne satışları kriz dinlemiyor
Narin göründüklerine bakmayın. Fişek gibi gidiyor, yıllara meydan okuyorlar. İster son model olsun ister bir klasik, sürat tekneleri deniz üzerindeki yeni “ikon”lar.
Türkiye'de tekne satışları kriz dinlemiyor
 
Türkiye’deki tekne satışlarının ne kadar iyi gittiğinin rakamlar dışında da göstergeleri var. Bunların en başında tekne temsilciliklerine Amerika ve Avrupa’dan gelen “en iyi satış yapan bayi” ödülleri sayılabilir. Türklerin her geçen gün büyüyen tekne sevdasını bu ödüller tescil ediyor. 
 
Temmuz ayında Marina Deniz Araçları bu tip bir ödülle ismini uluslararası sulara yeniden taşıdı. Temsilcisi olduğu Chris Craft sürat teknelerinin 2011 yılı “En Büyük Uluslararası Bayi” ödülünü ikinci defa alması çok ilgi çekiciydi. Sonuçta, Chris Craft gibi koleksiyonerlerin gözbebeği bir “biblo”nun satış adedinin ülkemize bu ödülü getirecek kadar çok olması, herkes gibi beni de şaşırttı ve sevindirdi. 130 yıllık geçmişe sahip bu sürat teknelerine ülkemizde gösterilen ilgiden sonra Chris Craft, 2012’de piyasaya çıkacak 32 feet’lik yeni modelinin tasarımında Marina Deniz Araçları ile birlikte çalışacak. Amaç; Chris Craft’ın Türk denizseverlerin ihtiyaçlarına ve zevkine göre yaratılması. 
 
İLHAM KAYNAĞI TEKNELER 
 
Ülkemizde Chris Craft kadar ilgi gören bir diğer marka da İtalyan Ferretti Group’un sahibi olduğu Riva. “Zamansız ve zarif” tasarımlara sahip Riva, efsanevi Aquarama modelinin vârisi olarak ürettiği Aquariva’dan son 10 yıl içinde 200’ün üzerinde tekne sattığını geçen hafta duyurdu. Son 5 yılda özellikle Avrupa’da Aquariva o kadar çok ilgi gördü ki, moda evi Gucci 90. yılının şerefine bir Aquariva tasarladı. Gucci, tasarımını anlatırken şu sözleri kullanmıştı: “Bu tekne, geçmişle sonsuzluk arasına attığımız şık bir imza.” Aquariva’ya atılan tasarımcı imzası sadece Gucci projesiyle kalmıyor. New York’taki Gagosian Gallery, geçen yıl Avustralyalı sanatçı Marc Newson’ın hayal gücüyle can bulan 22 adet Aquariva’yı birkaç hafta içinde tüm dünyaya sattı ve sınırlı sayıda üretilen bu Aquariva’lar sanat dünyasında açılmış bir çığır olarak isminden söz ettirdi. 
 
GÖLDEN DENİZE SÜRAT TEKNELERİ
 
Atlantik’in öbür tarafındaki durum biraz daha farklı. Avrupa’da Riva’lar Venedik gibi yüzer şehirlerde bir araya gelseler bile en büyük ahşap sürat teknesi etkinliği her yıl ağustos ayında Amerika’da yapılıyor. Sürat teknesi tutkunları Tahoe Gölü’nde biraraya geliyor, keyif seyirleri, yarışlar düzenliyor. 1972’de Tahoe Yat Kulübü üyeleri tarafından oluşturulan, 1994’ten beri de vakfı tarafından düzenlenen bu ahşap sürat tekneleri şovunun ismi Concours d’Elegance. Tahoe Gölü Concours d’Elegance etkinliğinde her sene yaklaşık 110 adet antika tekne sergileniyor, 5 bini aşkın katılımcı ve ziyaretçi bu büyük buluşmanın bir parçası oluyor. Etkinlik her ne kadar California’da yapılsa da İsviçreli saat markası Frédérique Constant en önemli destekçisi. Frédérique Constant, son serisi Runabout Moonphase’i bu teknelerden ilham alarak yarattı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim