• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz

Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz
Detroit Motor Show'da Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul doğumlu Daimler AG CEO'su Dr. Dieter Zetsche, Türkiye'nin henüz Mercedes otomobil üretimi için uygun fizibiliteye sahip olmadığını söyledi.

Otomobil üretimi için o bölgede belirli bir satış hacmi gerektiğini kaydeden Zetsche, "Türkiye'de yakın gelecekte otomobil üretimi öngörmüyoruz. Ama otomobil ve ticaride yan sanayi parça alımlarımızı artırmaya karar verdik" dedi.

KÜÇÜK MOTORLARA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye gibi motor hacmine göre vergilendirme yapılan ülkelere avantaj sağlayan "küçük motor" (downsizing) stratejisini sürdüreceklerini söyleyen Zetsche ,"Tabii ki S serisi gibi araçlara 1.6 lt motor takmayacağız. Ancak C, CLA,GLA ve yeni birçok araçta küçük ve düşük emisyonlu motorlara yer vereceğiz" dedi. Zetsche, Maybach'ın tekrar üretimini düşünmediklerini, onun yerine S serisinin daha lüks versiyonlarını geliştireceklerini söyledi. Renault ile ilgili işbirliklerine de değinen CEO, "Verimi artırmak için çalışıyoruz, ama bu her şeyi Renault ile yapacağımız anlamına da gelmiyor" dedi.

TÜRKİYE'DE YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ

Daimler AG CEO'su Dr. Dieter Zetsche, Türkiye'de sürdürdükleri kamyon ve otobüs üretiminden memnun olduklarını belirterek kısa vadeli hedeflerinde otomobil üretiminin görünmediğini söyledi. Hoşdere ve Aksaray'daki otobüs ve kamyon yatırımlarını yenileyerek sürdüreceklerini belirten Dr. Zetsche, Türk otomotiv yan sanayiinden yapacakları alımların artacağını dile getirdi.

2020'YE KADAR 30 YENİ MODEL

2020'ye kadar 30 yeni modeli pazara süreceklerini söyleyen Zetsche, bunların 13'ünün daha önce Mercedes'in oyuncu olmadığı segmentler için geliştirileceğini açıkladı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim