• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye'den dünyaya yayılan dizayn!

Türkiye'den dünyaya yayılan dizayn!
Bursa'da yerli imkanlarla yapılan iç ve dış dizaynların ardından Almanya'dan getirtilen panelvan araçlar dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Türkiye'den dünyaya yayılan dizayn!

Bursa'da yerli imkanlarla yapılan iç ve dış dizaynların ardından Almanya'dan getirtilen panelvan araçlar dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Mercedes, Volkswagen, Ford, Iveco, Fiat, Peugeot gibi değişik markalardan araçlar, Bursa'da kurulu bir firma tarafından Türkiye'ye getiriliyor. Araçlar, Bursa'daki atölyelerde dizayn edildikten sonra, başta Almanya olmak üzere, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Firmanın Genel Müdürü Mustafa Hüroğlu, Almanya'da üretilen panelvan tipi araçları, Bursa'ya getirterek, üzerlerinde birtakım işlemler yaptıklarını söyledi.

Hüroğlu, ''Camlarını açmak şartıyla, öncelikle sese karşı izole ediyoruz. Ondan sonra ısı izolasyonu ve trimlemesini (tıraşlama) yapıyoruz. Tüm işlemlerden sonra araç mobil ofis haline geliyor'' dedi.

''YILDA 300 CİVARI ARACI DİZAYN EDİYORUZ"

Tamamen müşterilerin taleplerine göre araçları dizayn ettiklerini kaydeden Hüroğlu, şöyle devam etti:

''Buradaki arkadaşlarımızın hazırladığı kataloglar var. Müşteriler onlardan da yararlanıyor. Aracına ne isteyip, istemediğini söylüyor. Biz de ona göre araca uydu, televizyon, tuvalet, buzdolabı gibi donanımlar ekliyoruz. Aracın içerisini tamamen müşterinin istediği şekle getiriyoruz. İthal ettiğimiz araçlar, 30 bin ile 40 bin avro arası fiyatlarla bize geliyor. Dizaynın ardından ise, yapılan işlemlere göre üzerine fiyat koyup, araçları satıyoruz.''

''ÜRDÜN KRALİYET AİLESİNİN ARACINI DA YAPTIK"

Hüroğlu, müşterilerinin genellikle yurt dışından olduğuna işaret ederek, ''Müşterilerimiz arasında bazı Arap prensesler de var. Mesela Ürdün kraliyet ailesinin aracını da biz yaptık. Tabii yurt içinden müşterilerimiz de var. Avrupa'dan da çok önemli müşterilerimiz var. Yani çok geniş bir müşteri yelpazemiz bulunduğunu söyleyebilirim'' diye konuştu.

''PROSEDÜR NEDENİYLE ALMANYA'DA FİRMA KURDUK"

Araçları Türkiye'ye getirirken birtakım zorluklar yaşadıklarına da değinen Hüroğlu, şunları kaydetti:

''Araçların tedariki, sipariş aşaması, ithalatı, Türkiye'de üst yapısının yapılması, dizayn edilmesi aşamalarının prosedürü biraz fazla. O yüzden biz bunları aşmak için Almanya'da aynı isimle bir firma kurduk. Araçları bu firmamız adına alıp, Türkiye'ye getiriyoruz. Buradaki işlemlerin ardından da tekrar oraya yolluyoruz.''

YERLİ OTOMOBİL

Mustafa Hüroğlu, otomotiv sanayinin Türkiye'de çok iyi bir noktada bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin potansiyeli bakımından, çok rahat yerli üretim yapabilecek bir ülke olduğunu belirtti. Hüroğlu, şöyle dedi:

''Çok iyi ana sanayimiz, yan sanayimiz var ve bunlar bütün dünyadaki otomotiv sanayisine hizmet ediyorlar. Yani Türkiye zaten yerli otomobil için her türlü şartlara sahip. Zaten biz bir nevi yerli üretim yapıyoruz. Araçların motoru, tekerlekleri hariç tüm donanımlarını yapıyoruz. Bu nedenle istendikten sonra yerli otomobilin yapılabileceğine inanıyorum.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim