• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye'den ikili hava ulaştırma anlaşması

Türkiye'den ikili hava ulaştırma anlaşması
Türkiye ile Moğolistan arasında iki ülke arasında uçak seferlerin başlamasına olanak veren ''İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'' imzalandı...

Türkiye'den hava ulaştırma anlaşması

Türkiye ile Moğolistan arasında iki ülke arasında uçak seferlerin başlamasına olanak veren ''İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'' imzalandı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yapılan yazılı açıklamada, Türk ve Moğol SHGM yetkilerinin 26-27 Nisan 2012 tarihleri arasında Ulanbatur'da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda, iki ülke arasında uçak seferlerin başlamasına imkan veren İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandığı bildirildi.

Müzakereler sonunda imzalanan Mutabakat Zaptı'na göre İstanbul ve Ankara Türkiye'deki uçuş noktaları, Ulanbatur ve Khovd da Moğolistan'daki uçuş noktaları olarak belirlenirken, anlaşmayla her iki ülke şirketlerine 500 yolcu koltuk kapasitesine karşılık gelen frekans hakkı verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Moğolistan'ı Sivil Havacılık Genel Müdürü Sanjaav Batmunkh'un başkanlık ettiği müzakerelerde, Türkiye'nin Orta Asya uçuş ağının geliştirilmesine yönelik kararlar alındı.

Anlaşma ile, İstanbul'dan Ulanbatur'a düzenlenecek seferlerde Bişkek ara nokta olmak üzere 5'nci trafik haklı uçuş çerçevesinde haftalık 3 sefer düzenleme imkanı verildi.

Aşkabat ve Novosibiriski diğer ara noktalar olarak belirlenirken, Moğolistan için Moskova ve ileride belirlenecek 2 ara noktaya uçuş hakkı tanındı.

İki ülkenin ortak seferlerine imkan veren anlaşma ayrıca haftalık 5 frekans kargo seferi düzenleme ve kargo seferleri için ilave havayolu tayin etme hakkını içeriyor.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan'dan sonra 2012 yaz sezonunda Moğolistan'a sefer başlatmasına olanak sağlayan anlaşma, Türkiye'nin Orta Asya'ya yönelik uçuş ağının geliştirilmesi bakımından önem taşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim