• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'den Rus turistlere vize jesti geldi

Türkiye'den Rus turistlere vize jesti geldi
Yaz turizm sezonu başladığı dönemde Türkiye’de vizesiz kalma süresinin 30 günle sınırlı olmasından şikayetçi olan Ruslara vize süresi jesti yapıldı.

Türkiye'den Rus turistlere vize jesti

Yaz turizm sezonu başladığı dönemde Türkiye’de vizesiz kalma süresinin 30 günle sınırlı olmasından şikayetçi olan Ruslara, Türkiye ‘vizesiz 60 gün’ jesti yaptı.

Rus haber ajanslarının büyük müjde olarak duyurduğu yeni uygulamaya göre bugünden itibaren 31 Aralık 2012 tarihine kadar Rus vatandaşları ülkemize turist olarak vizesiz giriş yaptıklarında 30 gün yerine 60 gün devamlı kalabilecek.

Tatillerini bölüyorlardı

Ruslara bu haberi Moskova’daki Turizm Müşavirimiz Celal Kılıç duyurdu. RİA ajansına açıklama yapan Kılıç, “Vizesiz 60 gün Türkiye uygulamadan özellikle ülkemizin tatil beldelerinde uzun vadeli villa kiralayan Rus vatandaşlarına kolaylık sağlayacak. Önceki uygulamaya göre 30 gün bitiminde Rus turistler tatilini bölerek giriş çıkış yapması gerekiyordu” dedi.

Aynı jesti Moskova yapmadı

2011 Nisan tarihinde Rusya ile Türkiye arasında yürürlüğe giren karşılıklı 30 gün vizesiz turistik ziyaretler uygulamasında Moskova aynı jesti yapmamış olması da dikkat çekti. Türk vatandaşlarının Rusya’ya turistik ziyaretleri hâlâ 30 günde sınırlı kalıyor. Ankara defalarca bu sürenin geçici kararlarla uzatılması değil, kalıcı olarak 60 gün vizesiz uygulama haline dönüştürülmesini Moskova’ya önermişti.

4 milyon Rus hedefi

Geçen yıl Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 3.5 milyonla rekor kırarken, 2012 için de 4 milyon Rus turist hedeflendi. Turizm Bakanlığı verilerine göre bir turistin Türkiye ekonomisine katkısı 1000 doları buluyormuş

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim