• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz vizesi

Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz vizesi
Rusya, Karadeniz'in altından geçecek Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesi için çalışmalarını hızlandırırken boru hattının Türkiye karasularından geçen bölümünde araştırma gemisi sayısını 5'e çıkarmak için izin istedi.

 

Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz vizesi

Gerekli izni alan Rusya, Güney Akım için Karadeniz'de çalışmalarını 5 bilimsel amaçlı gemi ile yürütecek. Zaman'ın Enerji ve Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre Ruslar, Güney Akım çalışmalarını Ekim 2011'e kadar tamamlayacak. İlgili mevzuat ve anlaşmalar gereği Rusların, Karadeniz'de çalışma yapacak her gemiyle ilgili koordinatları ayrı ayrı bildirmeleri gerekiyor.

Rusya, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının karşılanması ve kaynak çeşitliliği için geliştirilen Nabucco projesine alternatif Güney Akım Projesi'ni açıkladı. Ukrayna ile siyasi ve diplomatik sorunlar yaşanması nedeniyle Ruslar, boru hattını Karadeniz'deki Türkiye'nin ekonomik münhasır bölgesinden geçirmek için başvuru yaptı. Proje için ilk onay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Ağustos 2009'da Ankara'da el sıkışmasıyla verildi. Ayrıca Ruslar, Karadeniz'de bilimsel araştırmalar için Nisan 2010'da da gerekli izinlerin alındığını açıkladı.

63 milyar metreküp gaz taşıyacak

Rumların Akdeniz'de yaptığı petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının tartışıldığı bir dönemde Ruslar, Avrupa'ya Karadeniz'in altından gaz taşıyacak Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi için çalışmaları hızlandırdı. Proje için 3 bilimsel gemi kullanan Ruslar, sayıyı 5'e çıkarmak için Türkiye'den izin aldı. Projeyle Avrupa'ya yılda 63 milyar metreküp doğalgaz taşınacak. Rusya halen Mavi Akım Hattı ile Türkiye'ye yılda 14 milyar metreküp doğalgaz satıyor.

harita.jpg

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim