• BIST 9530.47
  • Altın 2477.258
  • Dolar 32.4457
  • Euro 34.788
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye'den Senegal'e yüzen enerji santrali teklifi

Türkiye'den Senegal'e yüzen enerji santrali teklifi
Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan Bayındırlık ve İsyan Bakanı Mustafa Demir, elektrik sıkıntısı yaşayan ülkeye, enerji açığını kapatmak için 150 megavat kapasiteli yüzen elektrik santrali teklif etti.

Türkiye'den Senegal'e 150 megavatlık enerji santrali teklifi

Üçüncü TUSKON-Dakar Zirvesi münasebetiyle Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan Bayındırlık ve İsyan Bakanı Mustafa Demir, elektrik sıkıntısı yaşayan ülkeye, enerji açığını kapatmak için 150 megavat kapasiteli yüzen elektrik santrali teklif etti.

Senegal İyileştirme ve Şehirleşme Bakanı Adama Sall ile görüşen Bakan Demir, Türkiye'nin, enerji açığı bulunan Senegal'e gemi üzerinde elektrik santrali kurmaya hazır olduğunu, bu çerçevede bir Türk enerji şirketi, iş zirvesi münasebetiyle halihazırda ülkede incelemelerde bulunduğunu söyledi. Ayrıca Bakan Demir, özellikle yağmur sezonunda ülkede sık sık yaşanan sel felaketine yönelik bir dizi altyapı önlemleri almak amacıyla işbirliğine gidileceğini söyledi.

Senegal, Batı Afrika'da güvenlik sorunu olmayan demokrasiyle yönetilen bir ülke. Türkiye'nin 2010 yılsonu itibariyle yıllık ihracatı 83 milyon dolarda kalırken, bu ülkeden ithalatı ise sadece 3 milyon dolar. Dakar'da Türk yatırımcıların açtığı un fabrikası 2 yıldır üretime devam ediyor. Türkiye'den gelen 60 Türk işadamının 3 gün sürecek iş zirvesi neticesinde bu rakamın 100 milyon doları aşması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim