• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye'nin En büyük Türk yatı tamamlandı

Türkiye'nin En büyük Türk yatı tamamlandı
Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapımına 2007 yılında başlanan, Türkiye'nin Türk badıralı en büyük yatı tamamlandı.

Hepsi Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan yat, yarın (13 Temmuz) törenle denize indirilecek. İçinde hür türlü lüksün bulunduğu üç katlı yat dört güverte, helikopter pisti ve üç adet VIP kamaraya sahip. Dünyadaki satış fiyat ise 40 milyon euro.

Tatlısu köyü sınırları içinde yer alan Kalın Burun mevkisindeki AE Gemi ve Tersanecilik tarafından inşa edilen yat, saat 15.30'da denize indirilecek. Tersane sahibi Alper Ergün, yatın yapımı için çalışmalara dört yıl önce başladıklarını söyledi. 1983 yılından beri gemi yapım işleriyle uğraştığını ifade eden Ergün, bunun şirket olarak yaptıkları en büyük yat olduğunu kaydetti.

İstanbul'da bulunan Altınbaş Denizcilik için inşa ettiklerini aktaran Ergün, "Yatın inşaatına 2007 Haziran ayında başladık. Dört yıl boyunca ortalama 12–13 işçi sürekli çalıştı. Bu sayı, zaman zaman 50'ye kadar çıktı. Yatın uzunluğu 58, genişliği 10 metre. İçinde aklınıza gelebilecek her türlü lüks var. Üç katlı yatta dört güverte, üç adet VIP kamara, helikopter pisti, sekiz adet normal kamarave 10 adet personel kamarası bulunuyor. Ayrıca 130 ton mazot alma kapasitesine sahip tanklar, 30 ton tatlı su v 30 ton kapasiteli pis su tankı mevcut" dedi. Rina Class'lı yatın 20 deniz mili hıza sahip olduğunu belirten Ergün, ayrıca 2 bin 250 beygir motoru bulunduğunu söyledi. Dört de jeneratörü olan yat, yarından itibaren uluslararası sularda yüzecek. Bu büyüklükte bir yatın Güney Marmara'daki tershanelerde ilk kez yapıldığını hatırlatan Alper Ergün, "Bu büyüklükteki bir yatın, adı sanı duyulmamış böyle köhne bir tersanede yapılmış olması bizim için bir gurur vesilesidir. Destek olan Balıkesir Valimiz Yılmaz Arslan'a da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Vali Arslan, yapımı tamamlanan yatı inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Arslan, tersane çalışanlarını emekleri sebebiyle takdir ettiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim