• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye'nin en iyi CEO'ları açıklandı!

Türkiye'nin en iyi CEO'ları açıklandı!
Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD’ın belirlediği, Türkiye’nin en iyi CEO’ları açıklandı. Birincilik ödülü THY Genel Müdürü Kotil’in oldu.

Harvard Business Review Türkiye, en iyi performans gösteren CEO’lara yönelik tüm dünyada iki yıldır gerçekleştirilen çalışmayı, Türkiye’ye de taşıdı. Bu çalışma sonucu belirlenen CEO’lara ödülleri, KoçSistem’in ev sahipliğinde düzenlenen özel gecede verilirken, birincilik ödülü THY Genel Müdürü Temel Kotil’in oldu.

Türkiye’de ilk kez yapılan çalışma, Avrupa’nın işletme okullarından INSEAD’da geliştirilen özel metodolojinin yardımıyla gerçekleştirildi. INSEAD’daki özel bir ekip, halka açık şirketler arasından belirli kriterlere göre seçtiği 100’den fazla şirketi değerlendirmeye aldı. Ulusal ve uluslararası güvenilir veritabanlarından toplanan veriler ışığında oluşturulan çalışma, “Türkiye’nin En İyi Performans Gösteren CEO’ları”nın belirlenmesini sağladı.

Birincilik Kotil’in

Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, “Son yıllarda CEO’ların performansı konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. bugün artık CEO’ları yeni kriterlere ve bakış açılarına göre değerlendirmek gerekiyor. Çalışmada amacımız, bu konuyu gündeme getirmek,  CEO’lara zorlu yolculuklarında destek olabilmek” dedi.

Değerlendirmede birincilik ödülü, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in olurken, Türk Traktör Gelen Müdürü Marco Votta ikinci, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç de üçüncü oldu.

Otomotiv yan sanayi sektöründe ödül Brisa’dan Hakan Bayman’a giderken, finansta Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ödül aldı.

Diğer sektörlerde ödül alan yöneticiler ise Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, TAV Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İzocam Genel Müdürü Arif Nuri Bulut, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Adesse Genel Müdürü Sıtkı Erben, Eczacıbaşı İlaç Genel Müdürü Zafer Birol oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim