• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye’nin en önemli havalimanı olacak

Türkiye’nin en önemli havalimanı olacak
Kocaeli Sanayi Odası’nın dün gerçekleştirilen Meclis toplantısı’nda 2013 yılı bütçesi 5 milyon 540 bin lira olarak kabul gördü.Bütçe Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

 

Geçen yıl 4 milyon 740 bin lira olan KSO Bütçesinde yüzde 17 artış yapıldı.Kocaeli Sanayi Odası’nın 2012 Yılının son Meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu katıldılar. 
 
KSO Meclisine konuk konuşmacı olarak katılan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, İlimizde bulunan Cengiz Topel Hava limanının önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en önemli Hava Limanlarından biri olacağını vurguladı.
 
KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu gerçekleştirdi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada hem ülkemizi hem de dünyanın önde gelen ülkelerinde yaşanan ekonomik değerlendirmeleri kısa başlıklar halinde değerlendirdi. KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ 2013 yılında ekonomide canlanma bekliyoruz” dedi.
 
Ekonomimizin değerlendirilmesine büyüme oranları ile başlayan Başkan Zeytinoğlu, “ Yüzde1,6 - Üçüncü çeyrek büyüme oranı tahminlerimizin altında . 4’ncü Çeyrekteki büyüme beklentimiz - benzer olacak. Yıllık büyüme tahminimiz - bu koşullarda yüzde 2,5’ civarında. 2012’yi OVP’ın altında kapatacağız. Yüzde 4. 2013’de Suriye’deki siyasi gerginlik ve AB’deki durgunluk aşılırsa - büyümenin ivmeleneceğini bekliyoruz. 2013’de kaybettiğimiz kadar fazla, yani yüzde 5,5’un üzerinde bir büyümeyi hedeflemeliyiz”
 
Sanayi üretim endeksinin Ekim ayında (130,7) düştüğünü vurgulayan KSO Başkanı Zeytinoğlu,“Kapasiteler ise bu yıl yatay seyretti. 2012 yılında kapasiteler, geçen yılın kapasitelerinden düşük. Bu oranlar da ekonomideki daralmanın önemli bir göstergesi. 2013 yılında ekonomide canlanma bekliyoruz. Kredi notumuz yükseldi - Yabancı yatırımlar hızla ülkemize geleceğini tahmin ediyoruz”
 
Konuşmasında İşsizlik rakamlarına değinen KSO Başkanı Zeytinoğlu Eylül – yüzde 9,1 (bir önceki yıl ve aya göre arttı – OVP’ın üzerinde) İşsizlik Artışı sezonsal olarak görüyoruz. İlk 9 ay ortalama (2012) → yüzde 9,1 . İlk 9 ay ortalama (2011) → yüzde 10’du . İstihdamdaki artış ağırlıklı olarak hizmetler sektöründe sürdürülebilir istihdam artışı için sanayide yatırım şart. 2013 yılında işsizlik ekonomik büyümeye paralel geriler.2013 yılında OVP 8,9 diyor. yüzde 8,5’leri görebiliriz”
 
Kocaeli Gümrük verilerine göre, ihracat Kasım ayında 1,3 milyar dolar - yüzde 32 artış İlk dokuz ayda sürekli gerileyen ithalat Kasım ayında yüzde 11,2 oranında artış gösterdiğini belirten Zeytinoğlu, “Kasım ayı ithalatı 4,3 milyar dolar.Yılın geneli değerlendirildiğinde, İlk 11 ayda ihracat 14,9 milyar dolar, İthalat 43,9 milyar dolar . On bir aydaki ihracat geçen yıla göre yüzde 18,8 artarken, ithalat yüzde 2 geriledi. İlimiz için olumlu bir gelişmedir. Tüm sanayicimizi kutluyorum” dedi.
 
KSO Başkanı Zeytinoğlu’nun konuşması sonrası KSO Bütçesi ele alındı. Meclis Başkanı Tuğrul’un bütce maddelerini üyelere tek tek oylatması sonrası geçen yıla göre yüzde 17’lik bir artışla 2013 yılı bütçesi 5 milyon 540 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Geçen yılın bütçesi 4 milyon 740 bin lira idi.
 
Bütçe görüşmeleri sonrası Kocaeli sanayi Odası’nın Gölcük’te yaptırdığı Dumlupınar İlköğretim okulunun yapımına katkıda bulunan sanayicilere Büyükşehir Belediye başkanı Karaosmanoğlu, Rektör Prof.Komsuoğlu ve KSO Başkanı Zeytinoğlu birlikte plaket verdiler.
 
Kocaeli sanayi Odası Meclisinin konuk konuşmacısı TAV Ceo’su Mustafa Sani Şener, Kocaeli ile sürekli bağ içinde olduğunu vurgulayarak, “önce merhum eniştemBaki Komsuoğlu ve ablam Sezer hanımın burada yönetici olarak görev almasından dolayı sık sık geliyorum. Kocaeli çok güzelleşti.Bunu her gelişimde hissediyorum.Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Karaosmaonğolu’nu kutluyorum” dedi.
 
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak TAV Havalimanları’nın, Kurumsal Yönetim alanındaki başarısını, en az operasyonel ve finansal başarıları kadar önemli gördüklerini vurguluyor. "TAV Havalimanları olarak dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir şirket olabilmek adına kurumsal yönetim ilkelerine uyumu, şirket kültürünün bir parçası olarak görmekteyiz" diyen Şener, Türkiye’de kurumsal yönetim ilkelerine uyumun artmasıyla birlikte şirketlere yabancı yatırımcı ilgisinde artacağına inandığını söyledi. İstanbul Atatürk Hava limanını ihalesini 20 günlük bir süreyle kazandıklarını kaydeden Şener, “Biz Türkiye’de 250 milyon yolcuya hizmet ediyoruz.Başarının sihirli bir formülü yok.Ama başarısızlığın formülü var. Çalışmak ne kadar önemli ise zamanı yakalamanın da çok büyük önemi var” dedi. 
 
Dünyada 20 bin Ticari uçğun toplam 5,4 milyar yolcuya hizmet verdiğini belirten Şener,”2000 ticari hava alanı ve hava yolları bulunuyor.Toplam yolcunun yüzde 64 ‘ü 93 hava limanından uçuyor. Türkiye’de ise 118 milyon kişinin uçtuğunu belirten Şener bu sayının giderek artacağını söyledi.
 
Konuşması’nda ilimizdeki Cengiz Topel Hava alanına değinen Şener, Cengiz Topel havalanı pisti 3 kilometre uzunluğunda 30 metre eninde ama büyümesi için hiçbir engel bulunmuyor. Yolcu kapasitesininde giderek arttığını öğrendiğim Cengiz Topel hava alanı türkiyenin en önemli hava limanlarından biri olacaktır”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim