• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye'nin havacılık merkezi olacak

Türkiye'nin havacılık merkezi olacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO) Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, Samsun'un Türkiye'nin havacılık merkezi olacağını belirtti.

Kolbakır  Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kuruluş aşamasından itibaren havacılık uçuş, yer hizmetleri ve endüstriyel ürün geliştirmeye talip olduğunu söyledi.

19 Mayıs ilçesindeki Ballıca yerleşkesinde sivil havacılık eğitimine başladıklarını ve hızlı bir şekilde gelişme gösterdiklerini kaydeden Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, şunları söyledi:
 
"Bütün havacılık sektörleri ile paydaş olmanın gereği olarak düşünceleri, tecrübeleri, istek ve önerilerini dikkate alıyoruz. Uçak bakım, onarım ve yenileme işlerini yürütecek, ulusal ve uluslararası kural koyucu otoritelerin belirlediği standartlarda teknisyen ve yönetici eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz. Dünya standartlarında uluslararası kuralar kapsamında pilot yetiştireceğiz. Havacılık alanında bütün programlarımız bu özellikleri dikkate alarak hazırlamıştır Pilotaj, uçak gövde motor bakımı, uçak elektrik elektroniği, hava trafik kontrolörlüğü ve sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölümlerini kurduk. Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği'ne ilk öğrencilerimizi 2011-2012 Eğitim öğretim yılında aldık. Diğer bölümlerinde eksikliklerini gidererek açıyoruz. Havacılığın her alanında faaliyet göstereceğiz. Samsun Türkiye'nin havacılık merkezi olacak. Bunun için iddialıyız."
 
"Yakında göklerde olacağız"
 
DMÜ SHYO'lu havacılığın her alanında iddialı olacağını da ifade eden Kolbakır, havayolu sektöründe istihdamı açık olan pilotlarını yetiştirilmesi için pilotaj bölümünün eksikliklerinin büyük ölçüde giderildiğini açıkladı.
 
Okul olarak 2012 model uçuş karakteristikleri mükemmel, tümüyle son teknoloji cam kokpit tek ve çok motorlu uçaklar, simulatör ve bilgisayarlı tabanlı dersane, laboratuvar ve eğitim birimlerinin hazırlandığını anlatan Kolbakır, "Yakında göklerde olacağız. Uçuş pistimiz tamamlandı. Asfalt pist tam anlamıyla eğitim amaçlı olarak inşaa edildi. 24 saat eğitim için kullanılacak bir altyapısı var. Yakın bölgelerdeki faal havaalanlarının varlığı nedeniyle meteorolojik koşulların olumsuzluğu azaltılmış ve yıllık 300 güne yakın uçuş yapabilme imkanları sağlandı. Pilotaj programımız İngilizce olarak yürütülecek ve 4 yıllık lisans eğitimi verilicek. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince 150 saat tek motorlu uçuş, 15 saat çok motorlu uçuş ve 35 saatlik simulator sentetik uçuşu yapacak. Mezun olanlar ATPL(A) MCC lisanslı havayolu pilotu olmakta. Havacılıktaki üstün vasıflı pilotlar ile ileri teknolojileri anlayıp kullanabilecek, yüksek standartları uygulayabilecek nitelikli teknik elemanları ve yönetici kadroları yetiştirerek, Ülkemizde eksikliği çok duyulan, sivil havacılık alanında dışa bağımlılığı azaltacaktır. Teknolojik alt yapısıyla, bilimsel ve özgün projeler geliştirip bu projelerini uygulamaya geçirerek havacılık endüstrisine katkılar sağlamayı hedeflemektedir" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim