• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye’nin ikinci Havacılık Okulu’u Dalaman’a

Türkiye’nin ikinci Havacılık Okulu’u Dalaman’a
Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye’nin ikinci Havacılık Yüksek Okulu’nu Dalaman’a kazandırmak için girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

 

Dalaman Kent Konseyi, 2012 yılının son toplantısında üniversite öğrencilerinin taşıma sorunu ve ilçeye yapılacak yeni şehirlerarası otobüs terminalinin yerini görüştü. Dalaman Kent Konseyi Toplantısı’nda yeni terminalin Dalaman dışında taşınmasından sonra yolcuların yeni terminale taşınmasının otobüs firmaları tarafından yapılması kararı öneri olarak kabul edildi. Üniversite öğrencilerinin okula taşınması sorunu görüşüldü. İstanbul’da düzenlenen tanıtım fuarına Dalaman’ın tanıtımı için katılıp orada bir stant açılması için çalışma yapılması fikri benimsendi.
 
Daha sonra Dalamanda kurulacak olan 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulu hakkında Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, konsey üyelerine bilgi verdi. Başkan Yılmaz, “Üniversite ile ilgili çalışmaların yaklaşık 1 yıl önce başladığını aslında Dalamana ilk Ziraat Fakültesi, 1 Veteriner Fakültesi, 1 Yatçılık Okulu ve Havacılık Yüksek Okulu olmak üzere 4 Yüksek Okulu yapılması planlanmıştı. Ancak bunların Muğla’nın diğer ilçelerine kaydırıldı, Dalaman’a sadece Havacılık Yüksek Okulunun yapılmasına karar verildi. Oysa Dalaman Belediyesi olarak diğer okullar içinde yer tahsisi yapılmadı ancak iktidar böyle bir karar aldı” dedi.
 
Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulun açılması kararından önce Belediyemiz, Yüksek Okul Müdürü ve ATM Yetkilileri bir toplantı yaparak havacılık personel ihtiyacının tespiti yapıldı. Şu arada ülkemizde pilot uçuş mühendisi, bakım teknisyeni, kabin görevlisi ve yer hizmetleri görevlileri olmak üzere çok büyük bir personel açığı bulunuyor. Bu konuda yalnızca Eskişehir’de bir okul bulunuyor. İkinci bir okulun Dalaman’da açılmasının uygun olacağında görüş birliğine vardık. Bu karar üniversite senatosu tarafından onaylandı. Bunun içinde Dalaman’da gerekli yer ayrıldı ve inşaatın gerekli proje çalışmalarına başlandı. 
 
Bütçeden 1 milyon TL ödenek ayrılmış durumda fakat bu para yeterli değil. İnşaatın başlayabilmesi için en az 3 milyon TL gerekiyor. Bu parayı temin etmek için TAV Havacılık sahibi Hamdi Akın ve şirket ortağı olan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile gerekli görüşmeleri yaptık. Bu konuda hayırseverler de dahil olmak üzere girişimlerimiz sürüyor”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim