• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye'nin ilk denize dolgu havaalanı

Türkiye'nin ilk denize dolgu havaalanı
Ordu-Giresun Havaalanı için önemli bir aşama daha geride kalıyor. İhaleyi alan ortaklık ile yarın Ankara'da sözleşme imzalanacak.

İmzalanacak sözleşmeyle Ordu-Giresun havaalanı için bir aşama daha geçilmiş olacak. Havaalanı temelinin ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgiye göre, en geç Temmuz sonu atılması bekleniyor.

Ordu-Giresun Havaalanı için yapılan ihaleyi, Cengiz-İçtaş ortaklığı 144 milyon lira bedelle alan ortaklık ile imzalar, yarın Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı'nda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılması beklenen törende atılıyor. Yapılan ihaleyi kazanan Cengiz-İçtaş ortaklığıyla sözleşme imzalanmasının ardından, yüklenici firmaya yer tahsisi yapılacak ve havaalanı temeli atılarak inşaata başlanacak.

TÜRKİYE'DE TEK DÜNYA'DA İKİNCİ

2013'te tamamlanması hedeflenen Ordu-Giresun Havaalanı, Türkiye'nin ilk denize dolgu havaalanı olacak. Bir benzeri ise sadece Japonya'nın Osaka şehrinde bulunan havaalanı, Ordu'ya 19 Giresun'a 25 kilometre mesafedeki Gülyalı'ya kuruluyor.

Yaklaşık 1 milyon 750 bin metrekare alanda deniz dolgusu yapılacak olan havaalanında, yaklaşık 19 milyon 500 bin taş kullanılacak. 240 çarpı 20 metrelik alanı 16 bin 500 metrekarelik terminal alanı ile yılda 900 bin yolcunun taşınabileceği Ordu-Giresun Havaalanı'nda pist uzunluğu 3 bin 900 metre olacak. Yarın sözleşmesi imzalanacak Ordu-Giresun Havaalanı'nın temelinin ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgiye göre tırpandan önce atılması bekleniyor. Hizmete giriş tarihi olarak da 02. 05. 2013 tarihi verildi. İçişleri Bakanı Şahin, o tarih için Anadolu Jet firmasından uçak bileti dahi aldığını ve ilk uçuşta yerini ayırttığını söylemişti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim