• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye’nin ilk low-cost havayolu firması

Türkiye’nin ilk low-cost havayolu firması
Tarifeli olarak planlanacak uçuşlar Corendon Airlines tarafından yolcularına, seyahat acentelerine ve tur operatörlerine ilerleyen günlerde bildirilecektir.

Kurulduğu 2004 yılından bugüne Belçika ve Hollanda gibi güçlü olduğu pazarlarda yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucu yüksek bir pazar payına ulaşan ve zaten düzenli uçuşlar düzenlemekte olan Corendon Airlines, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili denetimlerinden geçerek tarifeli uçuşlar için gerekli ruhsatı aldı.

İlk günden bugüne yolcu emniyeti, konforu ve memnuniyetine yatırım yaptıklarını kaydeden Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, “’Fark Yarat’ sloganıyla girdiğimiz sektörde her geçen gün arttırmaya devam ettiğimiz doluluk oranları ve faaliyet gösterdiğimiz pazarlardan gelen talepler bizi bu kararı almaya yönlendirdi” dedi. Yürüttükleri istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme politikasının bir aşaması olarak tarifeli havayolu olma kararı aldıklarını belirten Karaer, müşteri memnuniyetini arttırmak bu adımın arkasındaki en önemli unsurlardan biri şeklinde konuştu. 

 

Almadığınız hizmete para vermeyin mottosundan yola çıkarak sunduğu değişken ve makul bilet fiyatları ve direk uçuş destinasyonlarıyla Türkiye’yi daha da erişilebilir kılan Türkiye’nin ilk low-cost havayolu firması Corendon Airlines, filosundaki 2’si Hollanda bayraklı toplam 10 adet Boeing 737 uçağı ile 35 ülkede 128 havaalanına uçmakta,  yılda yaklaşık 2 milyon yolcu taşıyarak Türk turizmine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Sağlam ve emin adımlarla büyüme hedefleri doğrultusunda yapılan yeni yatırımlara paralel olarak Hollanda, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Norveç, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya, Kosova, Makedonya, Estonya, Kazakistan gibi birçok destinasyona uçuş düzenleyen Corendon Havayolları her geçen sene yeni pazarları uçuş ağına eklemeye devam etmektedir. 2014 yılında Almanya pazarındaki etkinliğini arttırarak yaklaşık 20 havalimanına haftada 40 uçuş planlayan Corendon Airlines, bu pazardaki koltuk hedefini 250.000 olarak belirledi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim