• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye'nin Kadınları Güneydoğu'ya uçuyor

Türkiye'nin Kadınları Güneydoğu'ya uçuyor
Halkın havayolu AnadoluJet, Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen-Şırnak hattının açılışını özel bir etkinlikle taçlandırdı.

Anadolu’yu karış karış gezen ve bölgelerin talepleri doğrultusunda çözümler üreten AnadoluJet, Nuh efsanesinin geçtiği Cudi dağı, Kasrik Boğazı, Mem u Zin gibi tarihi ve turistik yerleri ile binlerce yıllık kültürlerin kesiştiği Hz. Nuh’un şehri Şırnak’tan İstanbul uçuşlarının başlangıcını özel bir etkinlik ile taçlandırdı. Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen iş kadınları ve girişimci kadınlar, Şırnaklı kadınlara misafir oldu; Şırnak’ı, Türkiye’yi kalkındırmanın ve bölge kadınını istihdama katmanın yollarını birlikte aradılar.

4 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen Şırnak-İstanbul hattı açılışı ve “Türkiye’nin Kadınları” Şırnak buluşmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TOBB, KAGİDER, IWEF, ICF Türkiye gibi önemli kuruluşlardan temsilciler ile Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Şırnak Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek katıldı. Etkinlikte bölgedeki kadın istihdamını artırarak; 2023 vizyonuna kadınları dahil etmenin, Türkiye’yi ve bölgeyi kalkındırmanın yolları arandı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı – Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı arasında yapılan ilk uçuşla başlayan etkinlik; “Türkiye’nin Kadınları”nın Şırnak Valisi Hasan İpek’in makamında ziyaret ve Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası’nda yapılan toplantı ile devam etti.
 
Türkiye’nin Kadınları etkinliğinde makamında ziyaret edilen Şırnak Valisi Hasan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uyguladığı projeler ile eğitimi yarıda kesilmiş, herhangi bir sebeple eğitim alamamış kadınların ve çocukların meslek edinmelerini sağladıklarını söyledi. Aile Destek Merkezi, ÇATOM gibi kuruluşların da kadınlar için çeşitli yardım, kurs, eğitim gibi organizasyonlar düzenlediklerini ekledi.
 
Şırnak Valisi Hasan İpek’in makamında ziyaretinden sonra Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası’nda devam eden etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in mesajı okunduktan sonra konuşmalara geçildi.
 
Bölgedeki kadın istihdamının ve girişimciliğin canlandırılması ile yatırımın teşvik edilmesi konularının ele alındığı “Türkiye’nin Kadınları” Şırnak buluşmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, AnadoluJet olarak Türkiye’nin 2023 vizyonunda kadınların çok önemli bir misyona sahip olduğunu, ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması için kadın girişimciliğinin ve istihdamının mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti. Gelişen Şırnak’ın diğer bölgeler ve yurtdışıyla ticaret ağının kurulması için havayolu ulaşımının önemine değinen Doğan, bölgenin ve ülkenin öncelikle ‘Kadın Eli’ ile kalkınması gerektiğinin bu sebeple de “Türkiye’nin Kadınları”na düşen rolün çok önemli olduğunu vurguladı.
 
anadlo2.20131206122322.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim