• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye'nin marka değerinde çarpıcı rakam

Türkiye'nin marka değerinde çarpıcı rakam
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'nin marka değerinin bir yılda 122 milyar dolarlık artışla 487 milyar dolarlık seviye çıktığını açıkladı.

Türkiye'nin marka değerinde çarpıcı rakam

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'nin marka değerinin bir yılda 122 milyar dolarlık artışla 487 milyar dolarlık seviye çıktığını açıkladı.

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Dün Türkiye, uluslararası bir kuruluş tarafından açıklanan veriyle 487 milyar dolarlık bir marka değerine sahip olan ülke olmuştur. Geçen yıl bu rakam sadece 365 milyar dolardı. Bir yılda Türkiye'nin marka değeri tam 122 milyar dolar arttı'' dedi.

Çağlayan, Cengiz Holding tarafından Seydişehir'de yaptırılan Selçuk Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin açılışının ardından AK Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Konya milletvekilleri Harun Tüfekci ve Hüseyin Üzülmez de hazır bulundu.

Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, önemli bir hizmet için geldikleri Seydişehir'i son derece değişmiş gördüğünü söyledi.

AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu faaliyetlerle Türkiye'nin son derece önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

''İnşallah diliyoruz ki biz yerel yönetimlerde de AK Parti'nin farkını ve özelliğini bütün Türkiyemize gösterelim. Özellikle belde teşkilatlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Üzerimizde çok hakkınız var. Evelallah bizim arkamızda önce Allahımız, sonra milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız olduğu sürece, ülkemize hizmetleri gerçekleştireceğiz. Öyle bir anlayışa sahibiz ki milletimize hükmetmeye değil, hizmet etmeye, hizmetkar olmaya gelmişiz. Siz değerli teşkilatlarımız gece gündüz, kar kış demeden işinizi, aşınızı, eşinizi ihmal ederek, ülkemizin ekonomik istikrara kavuşması için çalışıyorsunuz. Özellikle bizlere hakkınızı helal edin. Bilin ki bizler de 24 saatin neredeyse 24 saatine varıncaya kadar, başta sayın Başbakanımız olmak üzere tüm bakanlarımız ve milletvekillerimiz sabahlara kadar devam eden yoğun tempo içinde çalışıyoruz.''

-''Türkiye'nin marka değeri tam 122 milyar dolar arttı''-

2023'e giden bir dönemde Türkiye'nin gelir düzeyini daha fazla artıracaklarını ifade eden Çağlayan, Türkiye'yi dünya şampiyonlar liginde oynayacak seviyeye getireceklerini dile getirdi.

Milletin, AK Parti'nin hizmetlerinden memnun olduğunu anlatan Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:

''Seçim yapılsa Allah'ın izniyle yüzde 55 oranında oy alacak başka parti yoktur. Milletimiz yapmış olduğumuz çalışmalardan, kadın ve gençlik kollarımızdan fazlasıyla memnun ama bunlar bizi rehavete düşürmeyecek. Önümüzde şimdi ilk etapta yerel seçimler var. İnşallah yerel seçimlerde Mersin milletvekili olarak Mersin'de, sizler de burada önemli çalışmalar gerçekleştireceksiniz. Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarla, Avrupa'nın birçok ülkesi şu anda yoğun bakım çadırında yaşarken, şükürler olsun bir şeye ihtiyacı olmaksızın kendi imkanları, kendi gücüyle dünyada ekonomisi gelişen ülkelerin başında yer almaya başladı. İhracatımız geçen yıla nazaran yüzde 11-12 arttı. Ekonomimiz yüzde 3,2 büyümüştür. Türkiye büyürken enflasyon düşmüştür. Türkiye böyle bir ortamda dün açıklanan bir veriyle dünyada marka değeri en yüksek olan 19. ülke olmuştur. Dün Türkiye, uluslararası bir kuruluş tarafından açıklanan veriyle 487 milyar dolarlık bir marka değerine sahip olan ülke olmuştur. Geçen yıl bu rakam sadece 365 milyar dolardı. Bir yılda Türkiye'nin marka değeri tam 122 milyar dolar arttı.''

Çağlayan, her alanda vatandaşa en kaliteli hizmeti vermek için uğraştıklarını, yapılan çalışmaların karşılıksız kalmadığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı'nın yeni binasının açılışını yapan Çağlayan, ardından ETİ Alüminyum A.Ş tesislerinde incelemelerde bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim