• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye'nin Rusya'ya Açılan İlk Kapısı Kapandı

Türkiye'nin Rusya'ya Açılan İlk Kapısı Kapandı
Rusya’nın Soçhi kentindeki bürokratik engeller ve baskılar nedeniyle Trabzon-Soçhi gemi seferleri askıya alındı. 14 Ocak 2015 itibarıyla uçak seferleri de kaldırılıyor.

Türkiye’nin Rusya’ya açılan ilk kapısı olan Trabzon’un, Rusya ile bağlantısı kesiliyor. 15 yıldır Trabzon’dan Soçhi’ye yolcu, TIR ve yük taşıyan Erke gemisinin seferleri, bürokratik baskılar sonucu durduruldu. Erke gemisinin sahibi olan Kıyıtur firması yetkilileri, Soçhi’de yaşadıkları zorlukları ve baskıyı Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu yetkililerine iletmelerine rağmen sonuç alamayınca, gemi tersaneye çekildi.

Uçuşlar da kaldırılıyor

Trabzon’dan Soçhi’ye 20 yıl önce Sinop üzerinde gidiliyordu. Kıyıtur firması, yeni fır hattı için tüm masrafları karşılamış ve Trabzon’dan Soçhi’ye direk hat açtırmıştı. Trabzon’dan Soçhi’ye yapılan uçak seferlerinin de 14 Ocak 2015 tarihinden sonra iptal edileceği öğrenildi. Firma yetkilileri, uçuşların iptal edilmesini masrafların artmasına bağlıyor. Soçhi kapısının kapanması ile birlikte Trabzon’un Rusya ile bağlantısı kesilecek ve ulaşım sadece İstanbul üzerinden sağlanabilecek.

TTSO'ya tepki var

Trabzon’un Soçhi ile bağlantısının kesilmemesi için büyük uğraş veren Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın çabaları da sonuçsuz kaldı. Rusya ile iş yapan bölge işadamları, duyarsız kaldığını söyledikleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine tepki göstererek “TTSO Meclis ve Yönetim Kurulu başkanları, bu olayı Ankara’ya taşımalı ve çözmelidir” çağrısında bulundu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim