• BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Türkiye’ye bu yıl Rus akını bekleniyor

Türkiye’ye bu yıl Rus akını bekleniyor
17 Nisan'da yürürlüğe girecek ve Rusya ile vizeleri kolaylaştıracak adım ile sadece 2011'de Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının 3,5 milyonu bulacağı hatta aşacağı tahmin ediliyor.

Vizeler kalktı, Türkiye’ye Rus akını bekleniyor

17 Nisan'da yürürlüğe girecek ve Rusya ile vizeleri kolaylaştıracak adım ile sadece 2011'de Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının 3,5 milyonu bulacağı hatta aşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'nin vize siyaseti bölge ülkelerle bağları güçlendirdiği gibi ekonomiye de önemli katkılar sunuyor. Hem sanayi hem de hizmet sektöründe hedefler büyürken, ithalat-ihracat oranları artıyor. Bu minvalde 17 Nisan'da yürürlüğe girecek ve Rusya ile vizeleri kolaylaştıracak adımın sanayicinin yanında tur operatörleri ile otellere yarayacağı öngörülüyor. Sadece 2011'de Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının 3,5 milyonu bulacağı hatta aşacağı tahmin ediliyor.

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye ile Rusya arasında uygulanacak vize muafiyetinin turizme büyük katkıları olacağını ifade etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise ülkelerin vize adımını gayet olumlu, yararlı bulduğunu belirterek, "Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 15 ila 20 artış bekliyoruz. Bu da 300-350 bine tekabül ediyor. Kolay olmayacak fakat bu sene 3,5 milyon turist sayısını yakalayacağız." dedi.

Rusya ve Türkiye arasında 17 Nisan'dan itibaren vize muafiyeti uygulanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova temasları esnasında konuya dair nota teatisi yapıldı. Buna göre 17 Nisan'dan sonra iki ülke vatandaşları 90 gün içinde 30 günü geçmeyen yoluculukları için vize almayacak. Tarihi adım turizm sektörünü de memnun etti. Türkiye ile Rusya arasında geliş-gidişlerin artacağına kanaat geiren sektörün önde gelen aktörleri, vize adımının yararlarını ve 2011 tahminlerini Cihan'a açıkladı.

TUROB Başkanı Timur Bayındır Türkiye ile Rusya arasında vizelerin kaldırılmasının olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Bayındır, 17 Nisan'dan itibaren geçerli olacak muafiyet ile Rusların vize maliyetlerinden kurtulacağını anlattı. Bundan böyle Türkiye'ye gelmeye karar veren turistlerin 'Vize vardı ne yapacağım, belgeleri nasıl toplayacağım?' türünden bir kaygı ya da kuşkuya kapılmayacağını dile getirdi.

Vizelerin kolaylaştırılması ile çıtalarının büyüdüğüne işaret eden Timur Bayındır, "Bu sene Rusya'dan gelecek turist sayısı yüzde 10 ila 15 arasında bir artabilir. 3,5 milyon turist hedefi yakalanablilir hatta aşılabilir." ifadelerini kullandı.

Vizelerin yolculuklara mani olduğuna işaret eden TUROB Başkanı Bayındır, bu engelin aşılmasının ülkeler ve toplumlar arası bağları güçlendireceğini sözlerine ekledi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da tıpkı Bayındır gibi Rusya ile vizelerin kaldırılmasını gayet olumlu ve yararlı gördüğünü aktardı.

Ulusoy, Rusya'dan gelecek turist sayısında yüzde 15 ila 20 artış olabileceğini savunurken, "Bu oran 300-350 bine tekabül ediyor. Kolay olmayacak fakat 3,5 milyon turist sayısını yakalayacağız." açıklamasında bulundu. 2012'de bu ülkeden 1,5 milyon turistin daha gelebileceğini kaydetti.

Vizelerin kaldırılmasının Türkiye'de faaliyet yürüten tur operatörlerinin de elini güçlendirdiğinden bahseden Başaran Ulusoy, Rusya'ya da çok sayıda turist gönderilebileceğin belirtti ve "Artık biz karar verici konumdayız. Turist ithal ediyoruz ama ihraç da ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin dış siyasetinden övgüyle söz eden TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Avrupa Birliği'ne de "Böyle giderse artık biz size vize uygulayacağız." göndermesi yaptı

Karacı Turizmin sahibi Aziz Ciga da vizelerin kolaylaştırılmasının önemli olduğunu ancak Rusya'dan gelecek turist sayısını fazla artırmayacağını öne sürdü. Rusya'da olup da Türkiye'yi hiç görmemiş olan yüzde 88'lik kesime odaklanılmasını öneren Ciga, bunun ulaşım ile konaklama imkânlarını artırmak, tanıtım faaliyetlerine devam etmek ve çekici fırsatlar yaratmakla mümkün olabileceğini savundu.

Rusya'da her önüne gelenin pasaport alamadığına temas eden Aziz Ciga, söz konusu uygulamanın esnetilmesi halinde Türkiye'ye rağbetin artacağını ileri sürdü.

Turist sayısının 3,5 milyonu aşabileceğini vurgulayan Karacı Turizmin sahibi, bunun vizelerden değil Mısır ve Tunus'ta görülen olaylardan kaynaklanacağını ifade etti. Aziz Ciga, "Rusya'dan Türkiye'ye gelişlerde vizenin yüzde 5 gibi bir etkisi olacaktır. Diğer yandan vizelerin kaldırılması en fazla tur operatörlerine yarayacak. Çünkü ülkemizden Rusya'ya gidişlerde büyük artışlar olacaktır." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim