• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'ye özel yeni Hyundai Santa Fe

Türkiye'ye özel yeni Hyundai Santa Fe
Hyundai'nin yeni modeli Santa Fe Türkiye'ye özel olarak yola çıktı. Hyundai'den yapılan açıklamada söz konusu modelin sadece Türkiye için geliştirildiğine dikkat çekildi.
184 HP gücündeki 2.0 litre dizel motoru, sürüş özellikleri, akıllı 4x4 çekiş sistemi, güvenlik ekipmanları ve 7 kişilik oturma kapasitesindeki araç 158 bin 250 TL'ye satılacak. 
 
Hyundai'nin "Storm Edge" isimli dizayn konseptine sahip olan yeni Santa Fe, altıgen ön ızgara, arkaya doğru ön farlar, ergonomik ön konsolu, iç mekanı ve tüm yolcular için sunulan konfor ve güvenlik ekipmanlarıyla Santa Fe'nin SUV-D segmentine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.
 
YENİ OTOMOBİL TÜRKİYE'YE ÖZEL GELİŞTİRİLDİ
 
Sabah'ın haberine göre 184 HP maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork sunan bu dizel motor, gücünü 6 kademeli otomatik şanzıman ve 2 ya da 4 tekerden akıllı çekiş sistemi ile yola aktarıyor. Yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslarda güç dağılımını otomatik olarak gerçekleştiren aracın arka kısmındaki otomatik yükseklik ayarı sayesinde stabilite sağlanıyor. Santa Fe, tam otomatik ve spor otomatik şanzıman gibi iki çalışma modu bulunan altı ileri otomatik şanzımana sahip.
 
ÜÇ FARKLI SÜRÜŞ MODU SÜRÜCÜYE AYRICALIK SAĞLIYOR
 
Normal sürüş koşullarında kompakt bir otomobil gibi iki çekerden aktarma yaparken, gerekli olduğunda da dört tekerden çekişe geçebilen otomatik bir anahtara sahip olan Santa Fe, Hyundai'nin FLEX STEER ismindeki üç farklı sürüş modu sunan direksiyon sistemi bulunuyor. İlk kez bir SUV'de öne çıkan bu özellik sayesinde seçilecek moda göre Normal, Spor ve Konfor açısından sürücüye ayrıcalık sağlanıyor. Bu modlar direksiyon üzerindeki bir tuşla değiştirilirken seçilen tercih anlık olarak 4.2 inç'lik LCD ekranda da görüntüleniyor.
 
santa-fe1.jpg
 
santa-fe2.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim