• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'yi Hindistan'a bağlayan 'hat'ta

Türkiye'yi Hindistan'a bağlayan 'hat'ta
Çin Denizcilik Konteyner Taşımacılığı, (CHINA Shipping Container Lines - CSCL), Arap Emirliği Denizcilik Şirketi (UASC - United Arab Shipping Company) ile ortaklık yapma kararı aldı.

Çin Denizcilik Konteyner Taşımacılığı, (CHINA Shipping Container Lines  - CSCL), Arap Emirliği Denizcilik Şirketi (UASC - United Arab Shipping Company) ile ortaklık yapma kararı aldı.  Şirketten yapılan açıklamaya göre CSCL, UASC’nin Türkiye, Port Said, Kızıl Deniz, Basra Körfezi, Pakistan ve Hindistan’ı birbirine bağlayan GEM servisine  katılacağı belirtildi.

GEM hattının ilk gemisi 22 Kasım’da hizmete başladı. GEM sırasıyla, Port Said, Mersin, İstanbul, İzmir, Port Said, Yanbu, Jeddah, Khor Fakkan, Sohar, Port Sultan Kâbus, Karachi, Hazira, Mundra, Khor Fakkan, Jebel Ali, Bahrain, Jubail, Khor Fakkan, Jeddah, Yanbu limanlarını dolaştıktan sonra Port Said’e geri dönecek.

Tarihte ilk kez rota Mumbai’nin 120 deniz mili kuzeyinde bulunan Hindistan Limanı Hazira’yı da hizmete ekledi.  Hazira’ya gemiler ilk kez 20 Aralık’ta yanaşacak. Gemiler yeni Adani Hazira Konteyner Terminal(AHCT)’inde işlenecek .
Alphaliner raporunda, GEM servisinin UASC’nin BAE – Pakistan – Hindistan (IMC1/IMC2) hizmeti ile birlikte şirketin Orta Doğu destek hizmeti (AEC1) de içine alacağını bildirdi, zamanla birleşen her rota ile o hattın gemileri GEM hattında çalışmaya başlayacak.

Diretk liman duraklarının yanında, GEM servisi Port Said aracılığı ile Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika limanlarına da bağlantı sağlayacak ve İstanbul’un yardımıylaKaradeniz limanlarının büyük bir çoğunluğuna da bağlanacak.
CSCL serviste kullanılacak olan 3,800 – 4,250 TEU arasında kapasiteli sekiz gemiden birini tedarik edecek. Geriye kalan yedi gemi UASC tarafından tedarik edilecek.

İstanbul Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim