• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

"Türkiye'yi stratejik ortak görüyoruz"

"Türkiye'yi stratejik ortak görüyoruz"
Thomas Cook'un CEO'su Pete Constanti,Turizmde BuSabah'a yaptığı özel açıklamada şirketin içinde bulunduğu finansal durumun sağlıklı olduğunu vurgularken, Türkiye'ye verdikleri öneme dikkat çekti.

Thomas Cook, Türkiye yapısını kuvvetlendirecek

Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel'in kaleme aldığı "Thomas Cook gerçeği" başlıklı yazı Thomas Cook'un merkezi İngiltere'de de yankı buldu.

Thomas Cook'un Destinasyon Yönetiminden Sorumlu CEO'su Pete Constanti, Yücel'in yazısı üzerine Turizmde BuSabah'a özel bir açıklama gönderdi.

Şirketin finansal durumunun sağlıklı bir yapıda olduğunu ifade eden Costanti, şunları aktardı:

"3 Ağustos'da London Stock Exchange'de söylediğimiz gibi bu yılki işletim kâr payımız olan 320 milyon Pound'u dağıtmak üzereyiz.

Dolayısı ile piyasaya Temmuz ayında 60 milyon pound kadar aşağı seviyelere düşmeyi önerdik. Bizim gibi küresel turizm firmalarının Arap baharı etkisine ve İngiliz müşterilerin güvenindeki zayıflamadan dolayı karşı karşıya olduğu zorluklara rağmen kârımız yine de kayda değer.

Ayrıca grubumuzun özellikle Orta ve Kuzey Avrupa'da ve Alman Havayolları'nda gösterdiği cesaret verici performanslar da güven vericidir.

İngiltere'deki işimizde bir baskı hissediyoruz ve kamuoyuna bu işi yoluna koymak için tam bir gözden geçirme yapacağımızı duyurduk. Aynı şekilde şunu da belirtmem de fayda var ki; 2 August 2011 tarihi itibari ile Grubun bankalardaki toplam nakit ve kredi kapasitesi 900 milyon Pound civarında idi ve grup bankanın sağladığı finansal kolaylıkların tamamına uymaktadır."

"TÜRKİYE'Yİ STRATEJİK ORTAK GÖRÜYORUZ"

Thomas Cook Grubu'nun Türkiye'ye verdiği öneme de dikkat çeken Pete Constanti, "Grup olarak Türkiye'yi önemli stratejik ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz ve uzun zamandan beri ülke ile özel bir ilişki içerisindeyiz.

22 kaynak pazardan her yıl milyonlarca tatilciyi getiriyoruz ve gelecekteki başarımız ve güçlenmemiz için Türk ortaklarımız ile daha da yakından çalışmaya oldukça niyetliyiz" dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim