• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkler, Thomas Cook hisselerine talip

Türkler, Thomas Cook hisselerine talip
İflasın eşiğinde olduğu haberleriyle hisseleri yüzde 75'e varan oranda değer kaybeden İngiliz Thomas Cook, Türk turizmcileri cezbediyor.

Türk turizmci Thomas Cook hisselerine talip

İflasın eşiğinde olduğu haberleriyle hisseleri yüzde 75'e varan oranda değer kaybeden İngiliz Thomas Cook, Türk turizmcileri cezbediyor. Turizmciler hisse satın alarak şirketin yönetimine girmek istiyor.

Geçtiğimiz hafta iflası gündeme gelen Avrupa'nın en büyük tur operatörlerindenİngiliz Thomas Cook İngiliz bankalardan alınan 200 milyon sterlinlik kredi ile kurtarılmıştı. Türk turizmciler şimdi hisseleri yüzde 75 oranında değer yitiren İngilizturizm devinden hisse satın alarak yönetime girmeyi gündemine aldı. Borsada ciddi oranda değer yitiren Thomas Cook hisselerini almanın tam zamanı olduğunu söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gürel Aydın, "Avrupa'da turizm politikalarını bu operatörler belirliyor. Hangi ülkeye ne kadar kapasite ayrılacağı bu şirketlerin yönetim kurulunda belirleniyor. Değeri düşen hisselerden alarak bu şirketlerin yönetiminde pay sahibi olabilir ve politikalarında etkili hale gelebiliriz" önerisinde bulundu. Konuyu her türlü turizmplatformunda gündeme getirdiklerini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de paylaşacaklarını söyleyen Aydın, "Bunun bireysel olarak Türk yatırımları olarak değil de bir devlet politikası olarak belirlenmesi ve Tanıtma Fonu aracılığıyla bu hisselerin alınması daha etkili olur diye düşünüyoruz" dedi. 

Mısır da TUI hissesi almıştı 
Aydın, Mısırlı 
turizmcilerin Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden Alman TUI'nin hisseleri değer kaybettiği zaman aynı şeyi yaptığını hatırlatarak "Mısırlılar şu anda TUI yönetiminde yer alıyor. TUI'nin hangi ülkelere ağırlık vereceği gibi politikalarda etkin konuma geldiler" diye konuştu. Aydın, Avrupa'nın borç krizinde olduğu, büyük şirketlerin ise değer kaybettiği bu dönemde yabancı şirketleri satın almanın da tam zamanı olduğunu tekrarladı. 

Batmayacak kadar büyük
Aydın, Avrupa başta olmak üzere dünyada yılda 22.5 milyon kişiyi seyahate gönderen Thomas Cook'un batırılamayacak kadar büyük bir şirket olduğunu söyledi. 19 bin çalışanı bulunan şirket Türkiye'ye yılda ortalama 1 milyona yakın 
turistgönderdiğini belirten Aydın, hem İngiliz hükümetinin hem de dünya genelinde çalıştığı binlerce otelin şirketin batırılmaması için uğraştığını sözlerine ekledi. Aldığı kredinin ardından kendini hızlı şekilde toparlamaya uğraşan şirket dün İngiltere borsası FTSE'de yine 0.35 değer kaybıyla günü kapattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim