• BIST 9548.09
  • Altın 2501.558
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.557
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Türkler, Yunan adalarına talip oldu

Türkler, Yunan adalarına talip oldu
Yunanistan'ın, bazı adacık ve kayalıklarını satışa çıkarması Güney Ege Turistik Otelciler Birliği'ni harekete geçirdi.

Türkler, Yunan adalarına talip oldu

Yunanistan'ın, bazı adacık ve kayalıklarını satışa çıkarması Güney Ege Turistik Otelciler Birliği'ni harekete geçirdi.

GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, “Bu adalara otelciler olarak talibiz. İşadamı ve otelcilerle görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Atina da yayımlanan haftalık Proto Thema gazetesi, Maliye Bakanlığı, Altyapı Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın katılımıyla uluslararası pazara çıkarılabilecek ada ve havaalanlarını içeren bir liste hazırlandığını duyurdu. Ada ve havaalanlarının satılmasının, hükümetin kamuya ait taşınmaz malların acilen değerlendirilmesine yönelik B planı çerçevesinde kararlaştırıldığı belirtilen haberde, satış listesinde, İyon denizindeki Nafsika Adası, Ligia Adası, Ehinades Kayalıkları, Mora Yarımadası açıklarındaki Ayos Yannis Adası, Eğriboz Yarımadası ile Paksos Adası yakınındaki bazı kayalıkların bulunduğu kaydedildi.

RUS VE ARAP YATIRIMCILAR DA TALİP

Yunan hükümetinin ada ve bazı havalimanlarını satışa çıkardığını resmen duyurmasının ardından, buralara Rus ile Arap yatırımcıların talip olduklarını bildirildi. Yunan hükümeti geçen yıl ada ve kumarhaneleri satışa çıkarmış ve GETOB Yönetimi talip olduklarını bildirerek yetkililerle bağlantıya geçmişti. Yunan hükümeti halkından gelen tepkiler doğrultusunda satışları iptal etmişti. Ada ve havalimanlarının tekrar satışa çıkarıldığını öğrenen GETOB yönetimi Yunan yetkililerle irtibata geçerek, bilgi aldı.

Yunan adalarına talip olduklarını belirten GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, “Büyük yatırımcıların karşısında durabilmek için Muğla Bölgesi'nin turistik Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Göcek te bulunan işadamı ve otelcilerle görüşme halindeyiz. Otelcilerle oluşturacağımız ortak şirket üzerinden bu satışlara katılmayı düşünüyoruz. Adaların fiyatı 7 ile 100 milyon euro arasında değişmekte. İki ada ve bir havalimanını almayı planlıyoruz'' dedi.

Açıkgöz, hükümetin kendilerine destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “İşadamı ve otelcilerle anlaşmaya vardığımız takdirde, kurulacak şirket üzerinden satışlara katılacağız. Hükümetin bu satışlara katılmamız için destek vermesini bekliyoruz. Kendi öz sermayelerimizle alacağımız adalarda bürokrasi sıkıntıların giderilmesi ve gelecekteki yatırımlarda sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim