• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Türkler'den nükleer çıkarması

Türkler'den nükleer çıkarması
Fransa Nükleer Üreticileri İhracatçıları Derneği tarafından 14-16 Ekim tarihleri arasında Paris’te düzenlenen Birinci Dünya Nükleer Teknoloji Sergisi’nde, 20 Türk firması katılımcı olarak yer aldı.

Fransa Nükleer Üreticileri İhracatçıları Derneği (AIFEN) tarafından 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Birinci Dünya Nükleer Teknoloji Sergisi’nde, 20 Türk firması katılımcı olarak yer aldı. Dünya genelinde nükleer konusunda önemli isimlerin bilgi birikimlerini paylaşmak ve uluslararası işbirliklerini sağlamak amacıyla bir araya geldiği sergiye, Fransa, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Çin, Finlandiya, Almanya, İspanya gibi sektörün öncü ülkeleri katıldı. Nükleer endüstri ile ilgili tüm aktörlerin bir araya geldiği ve 17.800 metrekarelik bir alanda gerçekleşen sergiyle ilgili konuşan Ticari Eşleştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Koray Tuncer, son yıllarda temiz enerjiye yapılan yatırımların önem kazandığını belirterek, şunları söyledi: “Enerji alanında öncü ülkelerden olan Fransa’da 58 nükleer santral bulunuyor ve 2.500 şirketin faaliyet gösterdiği nükleer enerji sektörü 220 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Enerji ihtiyacının yüzde 75’ini nükleer enerjiden sağlayan Fransa, bu anlamda en iyi yatırım yapan ülkelerden biri. Ülkede nükleer enerjiden elde edilen ciro ise yaklaşık 46 milyar dolar civarında. Bu çok ciddi bir rakam. Artık nükleer enerji, dünya genelinde giderek artan enerji talebini karşılamanın en iyi yollarından biri olarak görülüyor. Dolayısıyla nükleer enerji sektörüne yapılacak yatırımlar aynı zamanda geleceğe yapılacak yatırımlar anlamına geliyor. Her geçen gün gelişen nükleer çalışmalar, dünyada olduğu gibi artık Türkiye’de de önem kazanıyor ve bu alanda çeşitli işbirlikleri yapılıyor.” Bu yıl ilki gerçekleştirilen Dünya Nükleer Teknoloji Sergisi’nin, bu alana yatırım yapacak firmalar için büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu kaydeden Tuncer, “700 firmanın katıldığı sergide, Türk firmaları nükleer konusundaki potansiyellerini global arenada gözler önüne serme fırsatı buldu” dedi.

Türkiye’nin artık nükleer enerji konusundan aktif rol üstlendiğinin altını çizen Koray Tuncer, 19-20 Mart 2015 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği’nin katkılarıyla düzenleyecekleri II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin de nükleer alanında yatırım yapacak yerli ve uluslararası yatırımcıların yatırım fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulunabileceği son derece önem bir etkinlik olduğuna dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim