• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Türkmenistan uçağına bomba ihbarı

Türkmenistan uçağına bomba ihbarı
İstanbul-Aşkabat seferini yapmak üzere bekleyen Türkmenistan Hava Yolları'na ait T5 988 sefer sayılı yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.

Türkmenistan uçağına bomba ihbarı

İstanbul-Aşkabat seferini yapmak üzere bekleyen Türkmenistan Hava Yolları'na ait T5 988 sefer sayılı yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.

Aşkabat’tan İstanbul’a gelen Türkmenistan Hava Yolları'na ait uçak 206 numaralı körüğe yanaştı ve yolcularını indirdi. Ardından İstanbul-Aşkabat seferini yapmak üzere yolcularını almak için beklediği sırada Türkmenistan Hava Yolları'na yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.

Bunun üzerine uçak towcar (uçağı çekmek veya itmek için kullanılan araç) ile güvenli bir alana çekildi. Bomba imha uzmanları uçağa girerek bomba araması yaptı. Olası tehlikelere karşı gelen itfaiye aracı ve ambulans uçağa güvenli bir mesafede bekletildi.

Yolcuların bagajlarının aranması için uçağın yanına Mobil X-Ray aracı çağırıldı ancak bagajların fazla olması yüzünden valizler Atatürk Havalimanı A Kapısı'nda bulunan X-Ray cihazları ile arandı.

Aşkabat’tan gelen yolcular ile Aşkabat’a gidecek olan yolcuların bagajları tek tek arandı. Bomba imha uzmanlarının uçakta ve bagajlarda yaptığı aramalar sonucu herhangi bir bomba izine rastlanmadı. Uçak arandıktan sonra yolcularını almak üzere towcar tarafından tekrar körüğe yanaştırıldı.

Türkmenistan Hava Yolları'na ait uçak bir saatlik gecikme ile saat 02.30’da Aşkabat’a hareket etti. Bu arada Aşkabat'a gidecek olan yolcuların yapılan bomba aramasından haberdar olmadığı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim