• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Türkmenistan'ın turizm modeli Türkiye

Türkmenistan'ın turizm modeli Türkiye
Sahip olduğu enerji kaynaklarıyla hızla büyüyen Türkmenistan, ekonomiyi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda turizme büyük önem veriyor.
Sahip olduğu enerji kaynaklarıyla hızla büyüyen Türkmenistan, ekonomiyi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda turizme büyük önem veriyor. Hazar Denizi'nin kıyısında uluslararası turizm bölgesi yükseliyor.
 
Hazar Denizi kıyısındaki Avaza bölgesini 2007 yılında turizm bölgesi ilan eden Türkmenistan, Avaza'yı Antalya benzeri turizm merkezi yapmak istiyor. 2007 yılından bu yana çok sayıda otel, çocuk dinlenme kampı, tatil merkezleri inşa edilen Avaza'da yeni otel ve tatil merkezleri hizmete açılacak. Hazar bölgesinde bu açılışlar için yoğun bir hazırlık çalışması yapılıyor. Yeni açılacak tesislerin önemli bir kısmı Türk şirketleri tarafından inşa edildi. 
 
Şu an itibariyle Avaza'da 3 bin kişiyi kabul edebilecek 10 adet otel, çocuklar için de 2 adet yaz kampı tatil evleri hazır durumda. 28-29 Haziran tarihlerinde yapılacak açılışlar ile yine 4 bin 150 kişiyi ağırlayacak 16 turistik tesis hizmete açılacak. Yeni tesislerin açılışı ile bölgenin kapasitesi 7 bin 150 kişiye ulaşacak. 
 
SANDAL VE ÜNLÜ SANATÇILAR KONSERDE SAHNE ALACAK 
 
Türkmenistan yönetimi, 24-30 Haziran tarihleri arasında Avaza bölgesinde kültür haftası etkinliklerinin yapılmasını kararlaştırdı. Bu kültür haftası kapsamında Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden ünlü sanatçıların katılacağı bir konser programı düzenlenecek. Rusya, Ukrayna gibi birçok ülkeden ünlü sanatçıların katılacağı konser programında, Mustafa Sandal'ın da sahne alması bekleniyor. 
 
Bu arada, dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in de konsere katılacağı konuşuluyor. 
 
TÜRKİYE, TURİZM TECRÜBESİNİ PAYLAŞIYOR 
 
Turizm sektöründe büyümek isteyen Türkmenistan, Türkiye'yle sıkı işbirliği içerisinde. İki ülke bu paralelde çeşitli eğitim programları düzenliyor. Avaza'nın, Türkiye'nin Antalya'sı gibi modern oteller, altyapısı mükemmel tamamlanmış, havaalanı ve kalifiyeli personeli ile bir turizm bölgesi olması hedefleniyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TİKA Türkmenistan'da turizm sektörü için birçok seminer düzenledi. En son TİKA'nın desteğiyle Avaza'da yeni açılacak turizm tesislerinde çalışacak personel eğitildi. 
 
7 MİLYAR DOLARLIK PROJE 
 
Geçen süre zarfında devlet tarafından Avaza projesine 2 milyar dolar yatırım yapıldı. 2020 yılına kadar tamamlanacak 3 aşamalı proje için 7 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. 3 ayrı aşamadan oluşan Avaza projesi için Hazar denizi kıyısındaki 16 kilometre uzayan sahilde 5 bin hektar alan ayrıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim