• BIST 9679.8
  • Altın 2489.215
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4386
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Türkmenler'e yardımları Habur'daki AFAD Merkezi ulaştırıyor

Türkmenler'e yardımları Habur'daki AFAD Merkezi ulaştırıyor
Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kendisine gelen yardımları TIR'lara yükleyip, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'taki Türkmenler'e gönderiyor.

IŞİD'ın Musul'u ele geçirmesiyle topraklarından olan Türkmenler, zor durumda kaldı. Maddi olarak sorunlar yaşayan Türkmenler için Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları yardım için seferber oldu. Ülke genelinde Türkmenlere yardım yapmak isteyip de kendi imkanlarıyla yardımları gönderemeyenler için AFAD, Şırnak'ın Silopi ilçesinden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na çadırlar kurup, Mobil Koordinasyon Merkezi kurdu. 

AFAD'ın Habur Sınır Kapısı'nda kurduğu Mobil Koordinasyon Merkezi'nde 4 depo çadır ile tam donanımlı yardım TIR’ı, 6 personeli ile 7-24 görev yapıyor. Personelin 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda çalışma yapmalarını sağlayan klimasından internet, TV, duş yeri ile tüm teknik donanımıyla hizmet veren mobil TIR, yardımların koordineli şekilde Irak’a sevk edilmesini sağlıyor. 4 adet depo çadır, gelen yardımların gerek görülmesi halinde istenilen şartlarda sağlanmasına olanak veriyor. 

Ankara AFAD Başkanlığı’ndan uzman personel Cevdet Eken, “Son dönemde Irak’ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerinden olan Türkmenlerin Musul dışında güvenli bölgelere gitmeleri sonucu yardıma muhtaç olmaları sebebiyle, Sincan ve Kerkük’te kurulan 2 kampta yardımların dağıtılması amacıyla ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının ve bazı kamu kuruluşlarının, iş adamlarının o tarafa yapmak istediği yardımları biz AFAD başkanlığı olarak, burada Habur Sınır Kapısı’nda bu insani yardım merkezini kurduk. Şu anda Konya’dan gelen yardım paketlerini kendileri Kuzey Irak’a geçiremedikleri için biz burada kurduğumuz merkezimize indiriyoruz. Gerekli koordinasyonu sağladıktan sonra bu malzemeleri tekrar yükleyerek Irak’taki Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle temasa geçme sonucu güvenli bir şekilde gümrük işlemlerini de yaparak Irak’taki Türkmenlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 18 yardım TIR’ını Kuzey Irak’a gönderdik. Bu konuda talepler artıyor. Başkanlığımızla irtibata geçip yardım kampanyaları düzenleyen kuruluşların bize getirmelerini diliyoruz. En kısa zamanda yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim