• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

TÜRKSAT 4A yarın gece uzayla buluşacak

TÜRKSAT 4A yarın gece uzayla buluşacak
Türkiye'nin 5. uydusu TÜRKSAT 4A, yarın gece 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılacak.

Türk ve Japon mühendislerin ortaklaşa ürettiği Türkiye'nin 5. uydusu TÜRKSAT 4A, yarın gece 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da TÜRKSAT 4A uydusunun fırlatılışını Baykonur Uzay Üssü'nden izleyecek.

BAKAN KAZAKİSTAN'A GİTTİ

Bakan Elvan, Türksat 4A'nın uzaya fırlatılışını izlemek üzere Kazakistan'a gitti. Elvan, yarın gece Türksat 4A'nın uzaya fırlatılışını Baykonur Uzay Üssü'nden takip edecek.

Uydu, fırlatmadan 5 dakika 47 saniye sonra, fırlatıcı roketin kapsülünden çıkarak uzaya ulaşacak. Alt kademe roketine bağlı şekilde yaklaşık 9 saat daha yolculuğuna devam edecek TÜRKSAT 4A, daha sonra roketten ayrılarak, dünyanın etrafında dönmeye başlayacak.

Test amaçlı olarak 9,5 gün sonra 50 derece doğu boylamına yerleşecek olan TÜRKSAT 4A'nın kontrolü, Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada uydu istasyonlarından yapılacak.

İLK SİNYAL 9 SAAT SONRA

Fırlatmadan 9 saat 13 dakika sonra uydudan ilk sinyalin alınması planlanıyor. Bir süre sonra kontrolü, Gölbaşı Uydu Yer İstasyonuna devredilecek uydu, buradan gönderilecek komutlarla yaklaşık 1 ay boyunca  performans testlerine tabi tutulacak. Mevcut Türk uydularına göre daha güçlü sinyal kalitesine sahip olan TÜRKSAT 4A uydusunun manevra ömrü 30 yıldan fazla olacak.

Yaklaşık 3 ay boyunca  "Uydu Yayın Performansı Testleri" yapılacak Türksat 4A'nın, testlerin tamamlanmasının ardından ticari faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.

UYDUNUN ÖZELLİKLERİ

Türksat 4A'nın kapsama alanında, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika yer alacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığa ve 1750 MHz bant genişliğine sahip olan uydu, 42 derece doğu yörüngesinde görev yapacak.

Uydunun "Ka Bant" frekansı sayesinde Türk televizyon ve radyo kanallarının yayınları, Avrupa ve Asya'nın ardından Afrika'ya da ulaşacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim