• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TürkTraktör SPK Yönetim Notunu artırdı

TürkTraktör SPK Yönetim Notunu artırdı
TürkTraktör, SPK tarafından belirlenen Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notunu açıkladı. TürkTraktör’ün uyum notu; 91,04 olarak belirtildi.
TürkTraktör, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından belirlenen Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notunu açıkladı. SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen derecelendirme doğrultusunda TürkTraktör’ün uyum notu; 91,04 olarak belirtildi.
 
SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri; pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu olmak üzere dört ana başlıkta sınıflandırılıyor. 2007 yılında kurulan İMKB Kurumsal Yönetim Endeksine dahil olan ilk 5 şirket arasında bulunan TürkTraktör, önceki dönem gerçekleşen 89,02’ye kıyasla kurumsal yönetim notunu %2 oranında arttırmış oldu.
 
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta açıklanan sonuçlarla ilgili, “Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notumuzu her geçen yıl arttırmamız, bir anlamda şirketimizin pay sahiplerinin çıkarlarına ne derecede hizmet ettiğinin önemli bir göstergesidir. Mevcut piyasa koşullarında yatırımcılar yatırım kararlarını verirken şirketlerin finansal sonuçları kadar yönetimlerinin kalitesi, finansal olmayan verileri de içeren kurumsal yönetim uygulamalarının kalitesini de göz önünde bulundurmaktadırlar.  İyi kurumsal yönetimin, sadece işletmeler için değil aynı zamanda bir bütün olarak ekonomik gelişme için de çok önemli olduğu gerçeğinin bilincinde olarak, kurumsal yönetim kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim