• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Turkuaz, 5 yılda 50 uçaklık filoya ulaşacak

Turkuaz, 5 yılda 50 uçaklık filoya ulaşacak
Turkuaz Hava Yolları'nın sahibi Hidayet Aydoğan, Referans Gazetesi'ne verdiği röportajda iddialı açıklamalarda bulundu. Aydoğan, 5 yılda 50 uçaklık filoya ulaşacaklarını iddia etti.

TURKUAZ UÇUYOR

Turkuaz Hava Yolları'nın sahibi Hidayet Aydoğan, Referans Gazetesi'ne verdiği röportajda iddialı açıklamalarda bulundu. Aydoğan, 5 yılda 50 uçaklık filoya ulaşacaklarını iddia etti.

İşte o iddialı açıklamalar...

İki yıl önce yurtdışından satın aldığı iki adet Airbus 320 tipi uçak için deve kesen genç işadamı Hidayet Aydoğan'ın sahibi olduğu Turkuaz Havayolları, 22 Eylül'de tarifeli seferlerine başlıyor. Merkez Ankara olmak üzere 8 Anadolu kentine uçacak olan Turkuaz Havayolları'nın Anadolu'da THY'nin alt markası olan Anadolu Jet'in en büyük rakibi olacağını öne süren Aydoğan, "11 Ekim'e kadar tüm koltuklarımız 55 TL. Üstelik yiyecek ve içecek servisimizde sınır yok" dedi. Türkiye'de özel sektöre iç hatta uçma izni çıkmasının ardından 7 yıl içinde pazarın 13 milyon kişiden 62 milyona çıktığını ifade eden Aydoğan, "Biz de mevcut pastadan pay almak değil, büyüyen pazardan pay almak istiyoruz" diye konuştu.

Develeri adak için kestim, pişman değilim

İş dünyasında tanınmış ailesi Kayserili Aydoğanlar'ın ferdi olan Hidayet Aydoğan, 20'li yaşlarının başında aile işlerinden ayrılarak kendi yoluna gitme kararı verdi. Ailesinden kendi payına düşen bir miktar sermaye ile özel havacılık sektörüne giriş yapan Aydoğan, bugün 25 yaşında ve Türkiye'nin 8 kentine taşımacılık yapmaya hazırlanan Turkuaz Havayolları'nın sahibi. Turkuaz Havayolları, 22 Eylül'den itibaren Ankara merkezli olarak Trabzon, Erzurum, Van, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya ve İzmir olmak üzere 8 ilde uçuşa başlayacak.

Şirketi Aralık 2006'da kurduğunu ancak o dönem tüm dünyada ekonomilerin zirve yaptığı için uçak siparişi vermekte zorlandıklarını anlatan Aydoğan, "Büyük havayollarının çok miktarda sipariş vermesi nedeni ile uçak bulamadık. O yüzden 2007 yılını pas geçmek zorunda kaldık. İlk uçağımızın ruhsatını Kasım 2008'de alabildik" dedi. Aydoğan'ın Kasım 2008'de teslim aldığı 2 adet A320 uçak için deve kestirmesi, o dönemde çokça konuşuldu. Bir havayolu şirketi için imajın çok önemli olmasına rağmen adadığı adak için deve kestiğini dile getiren Aydoğan, "Zor bir dönemde, eğer uçaklarımızı sağsalim alırsak deve keseceğim diye adak adamıştım. Uçaklar geldi, ben de adağımı yerine getirdim. Bundan utanmıyorum. Ama tabi bundan sonra böyle birşey yapmam" diye konuştu.

Filo 5 yılda 50 uçağa çıkacak

Hidayet Aydoğan, Ocak 2010 itibariyle 3'er adet A320 ve A321 model uçağa sahip olan Turkuaz Havayolları'nın 2011'e girmeden filosunu 8 uçağa çıkaracağını söyledi. 2015 yılına kadar uçak sayılarını 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Aydoğan, kısa süre içinde hem Türkiye'de hem de çevre ülkelerde en çok tercih edilen havayolu şirketlerinden biri olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Ankara'nın hak ettiği değeri vereceğiz

Ankara'nın ülkenin başkenti olmasına rağmen, bugüne kadar havayolları şirketleri için İstanbul kadar rağbet görmediğini belirten Aydoğan, şöyle konuştu: "Ankara'nın da özel havacılığın merkezlerinden biri olması için çalışacağız. Reklama ayırdığımız bütçe, diğer özel havayolu şirketlerinin bütçelerinden fazla. Kendimizi tanıtmak istiyoruz. Birinci sınıf bir havayolunda olması gereken tüm hizmetleri yolcularımıza vermeyi amaçlıyoruz. Böylelikle başkentin hakettiği değeri başkente vereceğiz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim