• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Turkuaz, uçak sayısını 50'ye çıkarıyor

Turkuaz, uçak sayısını 50'ye çıkarıyor
CEO Hidayet Aydoğan, şu anda 6 uçağı bulunan şirketin, 2015 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 50’ye çıkartmayı hedeflediğini söyledi.

TURKUAZ 'AGRESİF' BÜYÜYECEK

CEO Hidayet Aydoğan, şu anda 6 uçağı bulunan şirketin, 2015 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 50’ye çıkartmayı hedeflediğini söyledi.

22 Eylül’de tarifeli seferlerine başlayarak Ankara’dan 8 noktaya uçan Esenboğa Merkezli Turkuaz Havayolları, filosundaki uçak sayısını katlayarak artırıyor. Şu anda 6 uçağı bulunan şirket, 2015 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 50’ye çıkartmayı hedefliyor.

Yeni uçaklarla yeni şehirlere uçacak

İzmir, Antalya, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Van, Gaziantep ve Batman olmak üzere Ankara’dan 8 noktaya uçan Turkuaz, filosuna eklemeye hazırlandığı iki yeni uçakla yeni şehirlere uçmayı planlıyor. İlk etapta Elazığ, Kars ve İstanbul’u uçuş noktaları arasına ekleyeceklerini ifade eden Turkuaz Havayolları CEO’su Hidayet Aydoğan, yaz döneminde Bodrum ve Dalaman gibi tatil bölgelerine de uçmayı planladıklarını kaydetti. Her yıl yüzde 100 büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydoğan, “İki uçakla başladık. Geçen sene dört uçağa çıktık. Bu sene 6 uçağımız var ve siparişini verdiğimiz iki uçağı da yakında filomuza ekleyeceğiz. Önümüzdeki yıl uçak sayımızı 16’ya, 2015’e kadar da 50’ye çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Farkımız kalitemiz olacak”

Yakın bir gelecekte yurtdışı seferlerini de başlatacaklarını belirten Aydoğan, “Biz Ankara’yı uçuş merkezimiz olarak tanımladık. Dış hatlarımız da iç hatlarımız da Ankara’dan olacak. Biz Başkentimizin özel havayolu şirketi olmak istiyoruz. Ankara’da şuanda Hem ekonomik hem ‘buisenes class’ müşterisine hitap edebilecek bir havayolu şirketi yok. Biz de bu açığı kapatmaya talibiz” şeklinde konuştu. “Biz diğer havayolu şirketlerinden tamamen farklıyız. Her şeyden önce kalitemizle fark yaratacağız” diyen Aydoğan şöyle devam etti: “Bizim ‘kalite, konfor, prestij’ şeklinde bir tanımlamamız var. Kalite derken de biz ucuzcu bir havayolu değiliz. 55 liralık uçuşlarımız da tamamen tanıtım amaçlı. 22 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında bütün uçuşlarımızda her şey dahil bütün koltuklarımız 55 lira. Biz en iyi algının ürünün denenmesiyle yapıldığı inancıyla reklam bütçemizi kısarak, bilet fiyatlarımızı ilk etapta 55 lira yaptık. Müşterilerimize, Turkuaz Havayolları’nın farkını göstermek istedik. Ancak, biletlerini önceden alan müşterilerimiz için başlangıç fiyatımız 55 lira olarak kalacak. Ama asıl hedefimiz kaliteli, yemeği satmayan, bütün hizmetlerini veren, sadakat programı olan, çeşitli hediye ve ödüller sunan bir havayolu şirketi olmak. Kısa bir zaman içerisinde ‘business Class’ hizmetini de başlatacağız. Böylelikle, kaliteli bir havayolu olarak pazardaki farklılığımızı göstermiş olacağız. Bizim koltuk aralıklarımız da diğer firmalara göre daha geniş. Verdiğimiz ikram ve içecekteki sınırlamanın olmaması ikinci bir özelliğimiz. Artık havayolu şirketleri her şeyi paralı hale getirdi. Yemek paralı, bagaj paralı. Neredeyse tuvaletleri bile paralı hale getirecekler. İşte biz de bunun dışında bir konsept yaratmak istedik. Şuana kadar da müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Müşteri memnuniyeti bizim için her şeyden önce geliyor.”

“THY’yi rakip görmüyoruz, örnek alıyoruz”

Türk Hava Yolları (THY) ile rekabet etmek gibi bir iddiaları olmadığını vurgulayan Aydoğan, bu konuda da şunları söyledi: “THY bizim örnek aldığımız bir şirket. Bizim de hedefimiz, kalitesi ve büyüme trendiyle THY standartlarında bir havayolu şirketi olabilmek. Ankara’da o standartta bir havayolu yok. Zaten rakip olamayız çünkü onlar İstanbul merkezli, biz ise Ankara merkezliyiz. Ayrıca, THY artık global pazarda rekabet ediyor.”

Kaynak: Aysel GENÇER - PERŞEMBE ROTASI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim