• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TUROB, 2014 Dubai Turizm Fuarı'na katıldı

TUROB, 2014 Dubai Turizm Fuarı'na katıldı
TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Birlik olarak kanaatimiz, 2014 yılında Ortadoğu'dan ülkemize gelecek turist sayısında yüzde 10-15 arası artış olacağı yönündedir" dedi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Orta Doğu'nun en önemli turizm fuarı kabul edilen 2014 ATM Dubai Turizm Fuarı'na katıldı.

TUROB'dan yapılan yazılı yazılı açıklamaya göre, fuar 5-8 Mayıs tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirildi.

Bu yıl 83 ülkeden 2 bin 700'e yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla 21'incisi düzenlenen fuarı, yaklaşık 22 bin profesyonel ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Başkanı Timur Bayındır, Orta Doğu'nun, son dönemde turizm sektöründe yakaladığı başarı grafiğinin giderek yükseldiğini belirtti.

Buna bağlı olarak, birçok ülkenin fuara katılım sağladığını, uluslararası fuarlarda yaşanan katılımcı ve ziyaretçi sayılarındaki düşüşe rağmen ATM Dubai'nin tam tersi bir tablo ortaya koyduğuna işaret eden Bayındır, fuarın oldukça verimli geçtiğini aktardı.

Bayındır, Türkiye açısından pazardaki fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bölgeden ülkemize sağlık turizmi kapsamında, kaplıca, terapi, estetik ve tedavi amaçlı gelen turist potansiyeline yönelik tanıtım faaliyetlerinin artırılması büyük önem taşımaktadır. Orta Doğu'daki tur operatörü ve seyahat acenteleri yetkilileri, 2014 yaz mevsiminin Türkiye satışları açısından son derece olumlu şekilde devam ettiğini ancak son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin kimi olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini ifade etmişlerdir. Durumun ılımlı bir sürece girmesi, bölgeden ülkemize gelen turist sayısının artmasını sağlayacaktır. Birlik olarak kanaatimiz, 2014 yılında Orta Doğu'dan ülkemize gelecek turist sayısında yüzde 10-15 arası artış olacağı yönündedir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim