• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

TÜRSAB, Pegasus için çağrıda bulundu

TÜRSAB, Pegasus için çağrıda bulundu
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, 17 Aralık'ta Gazipaşa'dan uçuşlara başlayacak olan Pegasus Havayolları'ndan bilet alınması için çağrıda bulundu.

 

17 Aralık'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Alanya-Gazipaşa seferlerini başlatacak olan Pegasus Havayolları, internetten satışlara devam ediyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, uçuşların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Tüm vatandaşların uçuş için Gazipaşa'yı tercih etmesinin önemine değinen Çavuşoğlu, "Pegasus desteklenmeli. Biz de bilet aldık. 
 
Pegasus'un bütün Avrupa'ya bağlantısı var. Antalya buradan 2 saatlik yol. 25 dakikalık Gazipaşa varken ne gereği var onca yolu gitmenin? Antalya'ya bağlanıyoruz ancak Pegasus gibi şirketlerle en azından yolculuklarımızda ve turizmde Antalya'ya bağlanmaktan kurtulabiliriz. Turizmin metropolüyüz. Antalya'ya havalimanı konusunda bağlı olmamız bizim için güzel bir şey değil. Alanya'nın nüfusu yüksek olduğu Gazipaşa'ya ihtiyacımız var. Tabi Antalya da metropol bir şehir. Oraya da bir havaalanı daha gerekli" dedi.
 
"ÖNEMLİ OLAN HİZMET"
 
Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar hep kamuoyu oluşturuldu. Gazipaşa'ya 2011'de 13 bin insan inmiş. 2012'de 80 bin gelecekmiş. Batı ülkelerinin büyük desteği oluyor. Kamuoyuna da büyük ihtiyacımız var. Alanya'da 200 bin yatak var, bu nedenle Gazipaşa çok önemli. Turistler 4-5 saat uçuş yaptıktan sonra 2-3 saat de transfer olacak diye yola devam ediyor. Turizmde ulaştırma çok önemli. Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı da Gazipaşa'yı bir rant yeri değil hizmet alanı olarak görmeli. Antalya-Alanya arasında transfer yapıyoruz.
 
Mazot girdileri de çok yüksek. Avrupa'daki acentelerle transfer fiyatları konusunda rekabet yapamıyoruz. Gazipaşa tam anlamıyla çalışırsa, giderlerimiz düşecek. Rekabet ortamı yükselecek. Transferler konusunda inanılmaz derecede zarar ediyoruz. Gazipaşa'ya inerse zarar etmeyiz. Burada rant yok, hizmet var. Sadece Alanya değil, Anamur, Mersin de yararlanacak. Her koyda tatilcilerimiz var. İç pazar da çok önemli. Gazipaşa'nın önü açılırsa, o insanlar arabalarıyla değil uçaklarla gelecekler."
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim