• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

TÜRSAB'dan THY ile Hava İş'e mektup

TÜRSAB'dan THY ile Hava İş'e mektup
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil ve Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin’e bir yazı gönderdi.

 

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy imzalı yazıyı sizlere aktarıyoruz:
 
2013 yılı turizm sezonunun başladığı şu günlerde, Hava – İş Sendikası’nın, 10.04.2013 tarihi itibariyle Türk Hava Yolları’nda greve gideceğini, ulusal basınımızın bugünkü yayınlarından öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Bilindiği üzere Türk turizm sektörü, ülkenin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım ve pazarlamasını üstlenmiş olup, bugün olduğu gibi gelecekte de yaşanacak değişim ve gelişimde önemli bir konumda bulunmaktadır.
 
Yaklaşık kırk sektöre istihdam yaratan turizm sektörünü meydana getiren üç ana sacayaktan birisi olan ulaşım kanadının, Milli Havayolumuz Türk Hava Yolları ile güç kazanarak geliştiğini, uyguladığı yöntemlerle ulusal ve uluslararası arenada sektöre her geçen gün biraz daha ivme kazandırarak rekabet gücünü artırdığı bilinen bir gerçektir.
 
Ülkemize yıllardır üstün hizmetler vererek çok önemli bir misyon üstlenmiş olan Türk Hava Yolları’nın, dünden bugüne yediden yetmişe tüm mensuplarıyla bizlerin gözbebeği olduğunu, sektörün bugüne kadar sağladığı tüm başarılarda, ülkenin menfaatleri doğrultusunda edindiği tüm kazanımlarda her zaman imzası bulunduğunu bir kez daha ifade etmekten onur duyarız.
 
Turizm sezonunun yoğunlaşmaya başladığı şu günlerde, bu yılın son derece olumlu geçeceğine yönelik yapılan öngörüler; özellikle pek çok ülkede gerçekleşen siyasi ve ekonomik krizlerin ardından bu yıl incoming artışlarına ve iç turizmin yükselişine sahne olacağı yönündedir.
 
Ancak, Türk Hava Yolları ile ilgili olarak bugün ulusal basınımızda grev ile ilgili yer alan haberler, bizleri son derece endişelendirmektedir. Geçtiğimiz yıllarda da benzeri dalgalanmaların yaşandığını ancak, eyleme gerek kalmaksızın sorunların masa başında çözümlendiğini bilmekteyiz.
 
Ve eminiz ki, şu an sözde yaşanmakta olan bu anlaşmazlıklar, ilgili tarafların her zamanki duyarlılığı ile, çalışanların haklarının verileceği bir anlayışla yine ivedilikle masa başında çözümlenecektir.
 
Meselelere her zaman gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlılığı bu konuda da uygulayarak uzlaşma platformunun önderliğini yapacağınızdan emin olarak, üzerimize düşen görevler var ise memnuniyetle üstleneceğimizi belirtir, gereğini önemle rica ederiz.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim