• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

(TUSAŞ) ilk kez kapılarını vatandaşa açtı

(TUSAŞ) ilk kez kapılarını vatandaşa açtı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TUSAŞ) ilk kez kapılarını halka açtı. Vatandaşlar tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türkiye’nin önemli kuruluşları bir günlüğüne kapılarını vatandaşa açmaya devam ediyor. ASELSAN’dan sonra bu kez uluslararası adı TAI olan TUSAŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın 25. yıldönümü dolayısıyla kapılarını sivil halka açtı.
 
Vatandaşlar Milli Kütüphane’nin oradan servislerle alınıp TUSAŞ’ın Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan tesislerine getirildi. Burada kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından ziyaretçiler yine servis araçları ile parça ve uçak üretimi yapılan tesislere götürüldü.
 
Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken vatandaşların en çok ilgisini ise özellikle Türkiye’nin terörle mücadelede kullanacağı, yılsonunda envantere kaydedildikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine verilecek olan insansız hava aracı çekti. Ziyaretçiler daha sonra bugüne kadar TUSAS tarafından üretilen uçakların bulunduğu açık hava sergisini gezdi. Burada ise en çok dikkat çeken Erken Uyarı ve Kontrol Uçağı olan Awacslar oldu.
 
TUSAŞ’ın kapılarını sivil halka açmasına ilişkin İHA’nın sorularını yanıtlayan Strateji ve İşbirliği Bölüm Başkanı Yılmaz Güldoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın 25. yıldönümü dolayısıyla kapılarını açtıklarını belirterek, vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi. Güldoğan, gün içinde 300’e aşkın vatandaşın ziyarette bulunduğunu, gelecek yıllarda da yine TUSAŞ’ın kapılarını vatandaşa ı açabileceklerini söyledi. TUSAŞ’ı gezen ve hayran kalan vatandaşlar ise böyle bir tesisin varlığından dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim