• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TUSAŞ, Polonya firmalarıyla işbirliği yapacak

TUSAŞ, Polonya firmalarıyla işbirliği yapacak
Şirket, Polonya'da faaliyet gösteren firmalarla Polonya Hava Kuvvetlerinin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı kapsamında gerçekleştirilecek işbirliği için mutabakat muhtırası imzaladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Polonya Hava Kuvvetleri'nin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı kapsamında Polonya firmalarıyla işbirliği yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, T129 ATAK Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin üreticisi TUSAŞ ile Polonya'da faaliyet gösteren WCBKT, WZL1, ITWL ve MESKO firmaları arasında Polonya Hava Kuvvetleri'nin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı (KRUK) kapsamında gerçekleştirilecek işbirliği amacıyla Kielce'de düzenlenen MSPO Fuarı'nda mutabakat muhtırası imzalandı.

TUSAŞ standında gerçekleştirilen imza törenine, Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, iki ülkeden üst düzey yetkililer, savunma ve havacılık sanayinden firma temsilcileri katıldı.

T129 ATAK Helikopteri, Polonya Tanıtım Turu kapsamında Polonya semalarındaki ilk buluşmasını 22-23 Ağustos'ta Radom Havacılık Fuarı'nda gerçekleştirmişti. Daha sonra 28 Ağustos'ta Varşova - Babice Havaalanı'nda Polonyalı yetkililer ve basına özel uçuş gösterisi icra edilmişti.

SSM Milli Katılımı koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen MSPO Fuarı'nda helikopter statik alanda 4 Eylüle kadar sergilenecek. Ziyaretçiler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden TUSAŞ'ın standında T129 ATAK helikopterini daha yakından inceleme fırsatı bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim