• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TUSAŞ, 'Talarion' projesine dahil oldu

TUSAŞ, 'Talarion' projesine dahil oldu
İnsansız hava aracı ANKA'yı üreterek dikkat çeken Türkiye, Avrupa'nın sivil amaçlı insansız hava aracı projesi Talarion'a dahil oldu.

TUSAŞ, 'Talarion' projesine dahil oldu

İnsansız hava aracı ANKA'yı üreterek dikkat çeken Türkiye, Avrupa'nın sivil amaçlı insansız hava aracı projesi Talarion'a dahil oldu.

İlk uçuşu 2014'te yapacak prototip uçak, anti korsan, uyuşturucu kontrolü, sınır koruması gibi birçok güvenlik operasyonunda kullanılacak.

Uluslararası Savunma Fuarı'nda (IDEF'11), TUSAŞ ve Cassidian şirketi arasında söz konusu programda işbirliği yapmak üzere bir mutabakat imzalandı. Avrupa'nın ileri teknoloji Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE) İnsansız Hava Sistemleri (UAS) programı olan Talarion, öncelikle Fransa, Almanya ve İspanya'nın gelecekteki uzun havada kalışlı insansız keşif ve gözetleme görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayata geçirildi. Prototipin ilk uçuşu 2014 yılında planlanıyor. Sivil hava sahasında kullanılan ilk insansız hava sistemi olarak Talarion; anti-korsan, uyuşturucu kontrolü, sınır koruması, ekolojik ve doğal kriz yönetimi gibi birçok değişik güvenlik operasyonunda kullanılabilecek.

Törende konuşan Cassidian Hava Sistemleri CEO'su Bernhard Gerwert, 'Bu endüstriyel işbirliği ile canı gönülden inanıyoruz ki potansiyel müşteriler de en kısa sürede bu ürünü desteklemeye karar verecekler.' dedi. TUSAŞ CEO'su ve Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ise işbirliğini şöyle değerlendirdi: 'TUSAŞ yeni nesil operasyonel kabiliyetlere imkân sağlayan böyle bir buluşun bir parçası olmaktan memnuniyet duymaktadır' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim