• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

TUSAŞ, THY ile ortak bir şirket kuracak

TUSAŞ, THY ile ortak bir şirket kuracak
TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda toplanan Türkiye Sivil Havacılık Meclisi, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıda, Türk Hava Yolları ile TUSAŞ'ın ortak bir şirket kuracağı da resmen açıklandı.

TUSAŞ, THY ile ortak bir şirket kuracak

TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda toplanan Türkiye Sivil Havacılık Meclisi, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıda, Türk Hava Yolları ile TUSAŞ'ın ortak bir şirket kuracağı da resmen açıklandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sivil Havacılık Meclisi Başkanı Şahabettin Bolukçu, amatör ve sportif havacılığın gelişmesi için, Amatör Havacılık Federasyonu ve Türk Hava Kurumu'nun işbirliği yapması gerektiğini ifade etti. Türk Hava Kurumu Başkanı Necdet Şendil ise havacılık sektörünün donanımlı insan kaynağına ihtiyacı olduğunu bildirdi. Şendil, mevcut mevzuatın, uçuş okullarını teşvik edici yönde düzenlenmesinin önemine değindi.

TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda toplanan Türkiye Sivil Havacılık Meclisi, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Meclis toplantısında, sektör temsilcilerine bir sunum gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Genel Müdürü Necdet Şendil, Türkiye'de amatör ve sportif havacılık ile uçuş okullarının gelişememesinin sebeplerini; mevzuat ve finans eksiklikleri ile organizasyon, altyapı ve hizmet anlamındaki yetersizliklere bağladı. Şendil, amatör ve sportif havacılığın gelişmesiyle birlikte, Türk uçak sanayinin temellerinin sağlamlaşacağını belirtti. Havacılığın ileri teknoloji kullanılan bir alan olduğuna dikkat çeken Şendil, sektörün donanımlı insan kaynağına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Şendil, sunumunda uluslararası alanda rekabet gücünün artması için yapılması gerekenler üzerinde durdu. Öncelikle, havayolu şirketleri ile yerli uçuş okulları arasında işbirliği yapılması gerektiğini ifade eden Şendil, mevzuatın uçuş okullarını destekler şekle dönüştürülmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Necdet Şendil ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) hizmet maliyetlerinin düşürülmesi önerisinde bulundu.

TUSAŞ, THY İLE ORTAK ŞİRKET KURACAK

Türkiye Sivil Havacılık Meclisi toplantısının ikinci sunumunu TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) Strateji Planlama ve Endüstriyel İşbirliği Başkanı Yılmaz Güldoğan gerçekleştirdi. Güldoğan yaptığı sunumda, TUSAŞ'ın genel tanıtımı, mühendislik ve üretimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TUSAŞ olarak 232 adet Türk Hava Kuvvetleri'ne, 46 adet de Mısır Hava Kuvvetleri'ne 278 F-16C uçağını teslim ettiklerini ifade eden Güldoğan, 34 adet SP 260 eğitim uçağı, 59 adet CN 235 nakliye uçağı ve 30 adet AS 532 helikopter ürettikleri bilgisini verdi.

Yılmaz Güldoğan, Türk Hava Yolları ile birlikte, Aircraft Interiors Türk Kabiniçi Sistemleri Tasarım ve Üretim A.Ş. adında bir şirket kuracaklarını açıklarken, söz konusu şirketin, uçağın içindeki bütün aksesuarların tasarım ve üretimini gerçekleştireceğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim