• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

TUSAŞ'ta helikopter günü

TUSAŞ'ta helikopter günü
Özgün Helikopter Programı kapsamında; 5 ton sınıfında, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı sivil ve askeri kullanıma uygun helikopterler geliştiriliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Türk Savunma Sanayisi'nin kurucu ve geliştirici lokomotifi olan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) şirketlerinden TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında 2013 yılında imzalanmış olan Özgün Helikopter Programı kapsamında; 5 ton sınıfında, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı sivil ve askeri kullanıma uygun helikopterler geliştiriliyor.

Projenin ön tasarım aşaması tamamlanmak üzere olup helikopterlerin 2018 yılı içinde ilk uçuşunun gerçekleştirilmesi hedeflenmekte ve 2020 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Program kapsamında prototip helikopterlerin geliştirme, üretim ve alt sistem entegrasyon çalışmalarının gerçekleştirileceği, içinde test laboratuvarlarının da yer alacağı tesislerinin temel atma töreni 05 Ağustos 2015 tarihinde TUSAŞ’ın Ankara Kazan’daki tesislerinde gerçekleştirildi.

Ayrıca, aynı gün TSKGV şirketleri TUSAŞ ile ASELSAN arasında Özgün Helikopterlerde yer alacak aviyonik sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu için bir alt yüklenicilik sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme kapsamında sivil ve askeri konfigürasyonda yaklaşık 40 adet ekipmandan oluşan aviyonik (havacılık elektroniği) sistem tasarımı gerçekleştirilecek.

Geliştirilecek aviyonik sistemlerin, Özgün Helikopterlerin dünya piyasasında rekabetçi ve yenilikçi olmasını destekleyecek ileri teknolojili modern yapıda olması planlandı.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenlere, başta SSM Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Orhan Akbaş, SSM Müsteşar Yardımcısı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, SSM İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Yakup Taşdelen, SSM Helikopter Dairesi Başkanı Köksal Liman, SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim